Telefoni
Računalništvo, telefonija
Telefonija
Igre
26.04.2022 06:31

Deli z drugimi:

Share

Svetovni dan Zemlje: Pomagajte pri čiščenju reke Amazonke z igranjem igre

Podjetje Huawei pozdravlja izziv, ki so ga pri razvijalskem studiu Ten Square Games (TSG) postavili igralcem priljubljene mobilne igre Fishing Clash. Ob Svetovnem dnevu Zemlje, ki ga obeležujemo 22. aprila, so spodbudili igralce igre k čiščenju virtualne reke Amazonke, s čimer želijo pomagati pri ozaveščanju o varovanju okolja in zaščiti biotske raznovrstnosti resnične reke Amazonke. Namen pobude je tudi zasaditev dreves[1], kar želijo doseči s prav posebnim pozivom igralcem: Več kot igrate, več dreves bomo posadili.

Fishing Clan, ki velja za zelo priljubljeno igro v trgovini AppGallery in Huaweievem središču GameCenter, se je javnosti prvič predstavila lani ob Svetovnem dnevu voda, ko se je pridružila iniciativi ozaveščanja o izumrlih vrstah in čiščenja oceanov. V letošnjem tednu Zemlje pa izziv popelje igralce na idiličen ribolov po reki Amazonki.

Vendar pa cilj ni ulov eksotičnih rib, ampak virtualno čiščenje reke. Njihove dosežke bo nato podjetje, ki stoji za igro, preneslo v resnični svet z zasaditvijo dreves. Za čim bolj doživeto virtualno izkušnjo v amazonskem okolju, igralce na poti spremljajo jaguar, opica in volk, katerih število se je zaradi spremembe habitata skozi leta zmanjšalo.

»Zavezanost k okoljskemu ozaveščanju in spodbujanju odgovornega vedenja s pomočjo tehnologije je za podjetje Huawei ena od glavnih prioritet. Spodbudno je videti, kako lahko igranje iger oblikuje virtualne navade, ki imajo pozitiven doprinos tudi v resničnem okolju. Izziv podjetja TSG ob Svetovnem dnevu Zemlje zajema naša temeljna prepričanja o pomoči pri varovanju okolja, zlasti zato, ker ima vpliv v resničnem okolju z zasaditvijo dreves,« je dejal Dr. Jaime Gonzalo, podpredsednik za mobilne storitve Huawei v Evropi.

Okoljsko ozaveščanje podjetja TSG prek igre Fisihing Clash odraža tudi Huaweiev lasten pristop k uporabi tehnologije za naslavljanje problematike podnebnih sprememb in okoljskih vprašanj. Podjetje ima štiri trajnostne strategije: digitalno vključenost, varnost in zaupanje, varstvo okolja ter zdrav in harmoničen ekosistem[2].

V zadnjih dveh letih je Huawei z uporabo svojih digitalnih tehnologij[3] pomagal 22 zavarovanim območjem v 18 državah učinkoviteje upravljati z naravnimi viri in varovati biotsko raznovrstnost. Njegove emisije CO2 na milijon juanov (142 tisoč evrov) prihodkov od prodaje so se lani zmanjšale za 33,2 % v primerjavi z izhodiščnim letom 2012[4]. Poleg tega je zavezanost podjetja k uporabi ekološko prijaznih materialov, bolj trajnostne embalaže in zmanjšanja količine odpadkov prislužila oceno ‘A’ mednarodne neprofitne dobrodelne organizacije CDP, ki  pomaga podjetjem, mestom, državam in regijam razkriti njihov vpliv na okolje[5].

Igra Fishing Clash je na voljo za prenos v trgovini AppGallery, tretji največji tovrstni platformi na svetu. V trgovini, ki je dostopna v 170 državah po celem svetu in ima 580 milijonov mesečno aktivnih uporabnikov, je na voljo 187.000 aplikacij z integrirano podporo za ekosistem Huaweievih mobilnih storitev (HMS).

HMS je sicer temeljni ekosistem Huaweievih pametnih naprav, med drugim najnovejših telefonov Huawei P50 Pro, Huawei P50 Pocket, Huawei nova 9 SE in Huawei nova 9.


[1] Točke, ki jih bodo pri ribarjenju v Amazonki in na drugih območjih zbrali igralci igre Fishing Clash bodo pretvorjene v donacije s strani podjetja TSG. Za zasaditev dreves bodo namenili do 35 tisoč ameriških dolarjev (cca. 32 tisoč evrov).

[2] Huaweieve štiri trajnostne strategije: https://www.huawei.com/en/sustainability

[3] Huaweievo poročilo o trajnosti za leto 2020 prikazuje velik napredek, ki ga je uspelo podjetje v zadnjih dveh letih narediti na tem področju. Poročilo je dostopno na povezavi https://www-file.huawei.com/-/media/corp2020/pdf/sustainability/sustainability-report-2020-en.pdf.

[4] Podrobnejši podatki so dostopni na povezavi https://www.huawei.com/en/sustainability/environment-protect#reducing-carbon-emissions.

[5] Točkovni sistem in metodologija organizacije CDP ter seznam podjetij z oceno A za leto 2020: https://www.cdp.net/en/companies/companies-scores


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Sidera logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.


Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več
Bronasti partner

BIROMATIK NT d.o.o.

Ulica Staneta Severja 18, 2000 Maribor, Tel: 02 300 03 60
Storitve podjetja Biromatik NT Prednosti BIROMATIK-a so v izdelavi »butičnih programskih produktov«. To so specialne rešitve po želji uporabnikov. Vsaka stranka, ne glede ... Več

BILAZ d.o.o.

Sedejeva ulica 8, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 19 00
Ponudba kakovostnih storitev s kvalitetnimi materiali in "brand name" računalniškimi blagovnimi znamkami jih uvršča v sam vrh tovrstnih ponudnikov. Cenovna politika podjetja je ... Več

Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p.

Brege 60, 8273 Leskovec pri Krškem, Tel: 040 744 158
Kako vam lahko reklamna majica pomaga pri promociji vašega podjetja Promocije podjetja se je potrebno lotiti na pravi način, saj potencialna stranka ne sme imeti občutka vsiljivosti ... Več