Telefoni
Računalništvo, telefonija
Telefonija
Igre
26.04.2022 06:31

Deli z drugimi:

Share

Svetovni dan Zemlje: Pomagajte pri čiščenju reke Amazonke z igranjem igre

Podjetje Huawei pozdravlja izziv, ki so ga pri razvijalskem studiu Ten Square Games (TSG) postavili igralcem priljubljene mobilne igre Fishing Clash. Ob Svetovnem dnevu Zemlje, ki ga obeležujemo 22. aprila, so spodbudili igralce igre k čiščenju virtualne reke Amazonke, s čimer želijo pomagati pri ozaveščanju o varovanju okolja in zaščiti biotske raznovrstnosti resnične reke Amazonke. Namen pobude je tudi zasaditev dreves[1], kar želijo doseči s prav posebnim pozivom igralcem: Več kot igrate, več dreves bomo posadili.

Fishing Clan, ki velja za zelo priljubljeno igro v trgovini AppGallery in Huaweievem središču GameCenter, se je javnosti prvič predstavila lani ob Svetovnem dnevu voda, ko se je pridružila iniciativi ozaveščanja o izumrlih vrstah in čiščenja oceanov. V letošnjem tednu Zemlje pa izziv popelje igralce na idiličen ribolov po reki Amazonki.

Vendar pa cilj ni ulov eksotičnih rib, ampak virtualno čiščenje reke. Njihove dosežke bo nato podjetje, ki stoji za igro, preneslo v resnični svet z zasaditvijo dreves. Za čim bolj doživeto virtualno izkušnjo v amazonskem okolju, igralce na poti spremljajo jaguar, opica in volk, katerih število se je zaradi spremembe habitata skozi leta zmanjšalo.

»Zavezanost k okoljskemu ozaveščanju in spodbujanju odgovornega vedenja s pomočjo tehnologije je za podjetje Huawei ena od glavnih prioritet. Spodbudno je videti, kako lahko igranje iger oblikuje virtualne navade, ki imajo pozitiven doprinos tudi v resničnem okolju. Izziv podjetja TSG ob Svetovnem dnevu Zemlje zajema naša temeljna prepričanja o pomoči pri varovanju okolja, zlasti zato, ker ima vpliv v resničnem okolju z zasaditvijo dreves,« je dejal Dr. Jaime Gonzalo, podpredsednik za mobilne storitve Huawei v Evropi.

Okoljsko ozaveščanje podjetja TSG prek igre Fisihing Clash odraža tudi Huaweiev lasten pristop k uporabi tehnologije za naslavljanje problematike podnebnih sprememb in okoljskih vprašanj. Podjetje ima štiri trajnostne strategije: digitalno vključenost, varnost in zaupanje, varstvo okolja ter zdrav in harmoničen ekosistem[2].

V zadnjih dveh letih je Huawei z uporabo svojih digitalnih tehnologij[3] pomagal 22 zavarovanim območjem v 18 državah učinkoviteje upravljati z naravnimi viri in varovati biotsko raznovrstnost. Njegove emisije CO2 na milijon juanov (142 tisoč evrov) prihodkov od prodaje so se lani zmanjšale za 33,2 % v primerjavi z izhodiščnim letom 2012[4]. Poleg tega je zavezanost podjetja k uporabi ekološko prijaznih materialov, bolj trajnostne embalaže in zmanjšanja količine odpadkov prislužila oceno ‘A’ mednarodne neprofitne dobrodelne organizacije CDP, ki  pomaga podjetjem, mestom, državam in regijam razkriti njihov vpliv na okolje[5].

Igra Fishing Clash je na voljo za prenos v trgovini AppGallery, tretji največji tovrstni platformi na svetu. V trgovini, ki je dostopna v 170 državah po celem svetu in ima 580 milijonov mesečno aktivnih uporabnikov, je na voljo 187.000 aplikacij z integrirano podporo za ekosistem Huaweievih mobilnih storitev (HMS).

HMS je sicer temeljni ekosistem Huaweievih pametnih naprav, med drugim najnovejših telefonov Huawei P50 Pro, Huawei P50 Pocket, Huawei nova 9 SE in Huawei nova 9.


[1] Točke, ki jih bodo pri ribarjenju v Amazonki in na drugih območjih zbrali igralci igre Fishing Clash bodo pretvorjene v donacije s strani podjetja TSG. Za zasaditev dreves bodo namenili do 35 tisoč ameriških dolarjev (cca. 32 tisoč evrov).

[2] Huaweieve štiri trajnostne strategije: https://www.huawei.com/en/sustainability

[3] Huaweievo poročilo o trajnosti za leto 2020 prikazuje velik napredek, ki ga je uspelo podjetje v zadnjih dveh letih narediti na tem področju. Poročilo je dostopno na povezavi https://www-file.huawei.com/-/media/corp2020/pdf/sustainability/sustainability-report-2020-en.pdf.

[4] Podrobnejši podatki so dostopni na povezavi https://www.huawei.com/en/sustainability/environment-protect#reducing-carbon-emissions.

[5] Točkovni sistem in metodologija organizacije CDP ter seznam podjetij z oceno A za leto 2020: https://www.cdp.net/en/companies/companies-scores


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Enaa / Gambit trade d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Gambit trade d.o.o. je eno najstarejših in uspešnejših računalniških podjetij pri nas. S svojo inovativnostjo premikajo meje. Tako so že leta 1999 postavili tudi Enaa prvo spletno ... Več
Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več

LabelProfi d.o.o. – digitalna produkcija etiket in fleksibilne embalaže

Ozare 18a, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 080 10 12
Podjetje LabelProfi d.o.o. je svojo poslovno pot začelo leta 1994 kot majhen studio za grafično oblikovanje in pripravo za tisk. V podjetju od same ustanovitve stremijo k uporabi ... Več

MIKROGRAFIJA d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 080 51 15
Specialisti s pravimi rešitvami. In pika. V podjetju Mikrografija d.o.o. so zaposleni izkušeni strokovnjaki s področja informatike, obvladovanja dokumentov in arhivistike. ... Več