Prenosni računalniki
Tablični računalniki
01.12.2022 13:02
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Surface Pro 9: najboljše, kar premore trg prenosnikov 2 v 1

Katera naprava je idealna za delo in zabavo? Ste veliko na poti in potrebujete nekaj, kar bo prenosljivo v pravem pomenu besede in tako lahkotno, da še vedeli ne boste, da imate dodaten »tovor« v svoji torbi? Rešitev bi lahko bil pametni telefon, a kaj, ko ima (pre)majhen zaslon. Potrebujete torej prenosni računalnik ali tablico. Kaj bi bilo za vas bolj primerno? Zdaj lahko imate oboje.
Foto: Enaa.com
Foto: Enaa.com

Prenosniki Surface so najboljše, kar lahko ponudi trg prenosnih računalnikov, ki se lahko v trenutku prelevijo v tablico. Microsoft je poskrbel, da so to prenosniki 2 v 1, ki nudijo vse za uspešne posameznike, ki so veliko na poti.

Strup se skriva v majhnih stekleničkah

Microsoft Surface Pro 9 se ponaša z zaslonom na dotik Pixel Sense. Njegova diagonala meri 33 centimetrov (13 palcev) ob ločljivosti 2880 x 1920 slikovnih točk. Tako vam ne bo ušla nobena podrobnost. Naj vas njegova kompaktnost in majhnost ne zavedeta, saj se v notranjosti skrivajo komponente zmogljivega računalnika, ki vam zagotavlja moč in odzivnost, ki ju potrebujete.

Vanj so vgradili 10-jedrni procesor Intel Core i5-1235U z boljšo optimizacijo porabe baterije in delovni pomnilnik kapacitete 8 GB. SSD NVMe disk kapacitete 256 GB bo zagotavljal dovolj prostora za shranjevanje, od njega pa si lahko obetate tudi izjemno hitrost pri zagonu.

2 v 1 za super večopravilnost

Kot smo omenili že na začetku, gre za prenosni računalnik 2 v 1, ki se v trenutku lahko prelevi v tablico, saj lahko tipkovnico preprosto snamete z zaslona. Microsoft je to naredil tako prefinjeno, da boste težko ostali ravnodušni.

Za naloge, ki zahtevajo delo na ravni površini, je naprava opremljena s prilagodljivim stojalom na hrbtni strani zaslona.

Trdimo lahko, da gre za prenosnik 2 v 1, ki nudi eno boljših, če ne najboljšo uporabniško izkušnjo v tem segmentu, k čemur prispevajo tudi operacijski sistem Windows 11 Home, integrirana grafična kartica Intel Iris Xe, priključek Thunderbolt 4 in integrirani zvočniki ter izbirna hitra povezava 5G. Popolnoma napolnjena baterija prenosnika na papirju zdrži do 15,5 ur uporabe, je pa to v praksi seveda odvisno od zahtevnosti operacij, ki jih na njem izvajate.

Zabava in posel z roko v roki in nikoli bolje

Microsoft Surface Pro 9 je idealen za pretakanje aplikacij preko Microsoftove trgovine, zdaj pa nudi tudi dostop do Amazonove trgovine z aplikacijami ter igranje z Xbox Game Pass Ultimate.

Toliko o zabavi, kaj pa posel? Na njem zlahka opravljate več nalog hkrati, zaganjate aplikacije Microsoft 365, povezani pa lahko ostanete kjerkoli in kadarkoli. S Surface Pro 9 bodo video klici potekali na popolnoma novi ravni. Zmogljiva kamera in zvočne funkcije, samodejno kadriranje, glasovno ostrenje, portretna zameglitev in druge funkcije omogočajo, da bo vsak videoklic popoln.

Prilagodite svoj Surface Pro 9

Surface Pro 9 lahko po svoje prilagodite z izbiro živahnih barv tako zaslona kot tipkovnice. Lahko imate na primer zaslon ene barve in tipkovnico druge. Imejte napravo, s katero boste z veseljem hodili po svetu, na njej delali in se – ko bo čas za to – kratkočasili in zabavali.

Več prenosnih računalnikov najdete >>> TUKAJ


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Surface Pro 9

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Enaa / Gambit trade d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Enaa / Gambit trade d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Enaa / Gambit trade d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

KONCERN ENA d.o.o.

Koroška cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 891 95 40
Podjetje IN.PU.T., prodaja računalniške opreme, Tadej Pucelj, s.p. je začelo poslovati v letu 2003,kot internetna trgovina (www.in-put.com) z računalniško opremo. V zadnjih letih ... Več

NAVEZA d.o.o.

Ščita 9, 1315 Velike Lašče, Tel: 01 787 30 25
Naveza d.o.o. je podjetje z več kot 15 leti izkušenj na področju računalniške podpore, digitalizacije ter izdelave in vzdrževanja spletnih strani. Vedno si prizadevajo najti rešitve, ... Več
Zlati partner

BONAJO d.o.o.

Industrijska cesta 9, 1290 Grosuplje, Tel: 040 514 750
Podjetje BONAJO d.o.o. uspešno posluje že od samega začetka. S skrbno izbrano veleprodajno mrežo partnerjev skrbijo za trženje in distribucijo televizorjev, mobilnih telefonov, ... Več
Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več