Telefoni
11.06.2012 17:55
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Je Samsung Galaxy S3 dobil dostojnega konkurenta?

LG Optimus 4X HD: Mobilnik in pol!
LG Optimus 4X HD: Mobilnik in pol!

Podjetje LG Electronics med evropskimi uporabniki pametnih mobilnih telefonov še ne uživa ugleda, kakršnega sta na primer deležna Samsung in Apple. To pa se s pričetkom prodaje izjemno zmogljivega mobilnika Optimus 4X HD utegne kaj kmalu spremeniti. Ta namreč postavlja nove standarde na področju mobilnikov Android. Novost temelji na osnovi zmogljive platforme Tegra 3 s štirimi jedri frekvence 1,5GHz. Poleg njih je dodano še peto, energijsko varčno jedro za enostavnejša opravila.

V notranjost mobilnika Optimus 4X HD so Južnokorejci vgradili še gigabajt sistemskega pomnilnika in 16 gigabajtov pomnilnika za shranjevanje podatkov. Novost je kot nalašč za ljubitelje filmskih posnetkov, saj za prikazovanje slik uporablja 4,7-palčni oziroma 11,9-centimetrski IPS zaslon ločljivosti 1.280 x 720 slikovnih točk. Med omembe vrednimi lastnostmi novosti gre omeniti še digitalni fotoaparat ločljivosti osem milijonov točk, sprednjo spletno kamero ločljivosti 1,3 milijone točk ter zmožnost zajema visokoločljivih videoposnetkov. Zadovoljivo avtonomijo mu zagotavlja baterijo s kapaciteto 2.150 mAh.

Prednosti supermobilnika LG Optimus 4X HD, ki ima prednameščen mobilni operacijski sistem Android 4.0 Ice Cream Sandwich, med prvimi v Evropi žal ne bomo preizkušali Slovenci. Ta je namreč od 11. junija naprodaj le v Nemčiji, Švedski, Združenem kraljestvu, Italiji in na Nizozemskem. Zanj je v prosti prodaji potrebno odšteti okoli 500 evrov. Mi lahko le upamo, da bo novost naprodaj pri nas še pred jesenjo.


Prijavi napako v članku