Telefoni
06.02.2014 07:41

Deli z drugimi:

Share

Supermobilnik Google Nexus 5 odet v rdeče

Na spletnem portalu Google Play se je pojavila nova različica pametnega mobilnega telefona Google Nexus 5, ki navdušuje z ohišjem odetim v živordečo barvo. Novost je trenutno na voljo le za izbrane države širom sveta, med njimi pa žal ni Slovenije.
Redeče obarvano ohišje se odlično prilega Googlovemu mobilniku Nexus 5!
Redeče obarvano ohišje se odlično prilega Googlovemu mobilniku Nexus 5!

Podjetje Google je za tiste, ki želijo biti vedno v središču pozornosti, pripravil novo različico priljubljenega pametnega mobilnega telefona družine Nexus 5. Novost je namreč odeta v živordečo barvo in se odlično ujema z barvo nekaterih dodatkov zanj. Novost je trenutno naprodaj le preko spletnega portala Google Play, kar pomeni, da je na voljo le za izbrane države in Slovenije pričakovano ni med njimi. Maloprodajna cena 16 gigabajtne različice je postavljena na preračunanih 260 evrov, medtem ko je za 32 gigabajtno inačico potrebno primakniti le preračunanih 35 evrov več (295 evrov).

Strojna oprema supermobilnika Google Nexus 5 odetega v rdeče je povsem enaka inačici z belo in črno obarvanim ohišjem. Ta namreč obsega 4-jedrni procesor Snapdragon 800 frekvence 2,2 gigaherca, vgrajeni sistemski pomnilnik kapacitete dveh gigabajtov, kakovostni 4,95-palčni (12,6-centimetrski) zaslon ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk in modem za hitra mobilna omrežja 4G/LTE. Preostala strojna oprema obsega še baterijo zmogljivosti 2.300 miliamperskih ur, hitro brezžično povezavo WiFi in tehnologijo NFC.

Na Googlovem pametnem mobilnem telefonu Nexus 5 je za zajem fotografij na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti 8 milijonov točk, za opravljanje videokonferenc pa poskrbi spletna kamera ločljivosti 1,3 milijona točk. Na novincu je pričakovano nameščen mobilni operacijski sistem Android 4.4.2 KitKat, ki med drugim prinaša možnost uporabe glasovnih ukazov tudi takrat, ko je mobilnik v stanju pripravljenosti.

Vas zanima več iz te teme?
Google telefoni

Prijavi napako v članku