Računalništvo, telefonija
Digitalizacija
Življenjski slog
19.09.2022 08:04

Deli z drugimi:

Share

Študij na FIŠ je naložba v prihodnost

Na voljo še nekaj brezplačnih rednih mest za študij na Fakulteti za informacijske študije v Novem mestu (FIŠ), predavanja in vaje pa bo mogoče spremljati tudi v virtualnem okolju
Na FIŠ lahko študirate na vseh treh stopnjah: od visokošolskega študija do doktorata. Foto: FIŠ
Na FIŠ lahko študirate na vseh treh stopnjah: od visokošolskega študija do doktorata. Foto: FIŠ

FIŠ je prva in edina javna fakulteta v Novem mestu, ki ponuja tako brezplačen redni študij kot izredni študij s področij informatike, računalništva in spletnih tehnologij ter podatkovnih znanosti. Vsi študijski programi izobražujejo za poklice prihodnosti. Podroben pogled na trg dela kaže, da odločno primanjkuje inženirjev s področja računalništva, informatikov ter podatkovnih analitikov. Zato diplomanti FIŠ hitro najdejo zaposlitev v gospodarstvu, javni upravi, nekateri tudi ustanovijo svoje podjetje.

Z novim študijskim letom bodo študenti vseh študijskih programov lahko na predavanjih in vajah sodelovali tudi virtualno. Vsakdo bo lahko izbiral, ali se bo predavanj in vaj udeležil v živo na fakulteti v Novem mestu ali pa se jim bo pridružil preko spleta.

Na FIŠ nudijo sodobne študijske programe na vseh treh stopnjah, od visokošolskega študija do doktorata:

Ne zamudite zadnjih prijavnih rokov! Dodatni prijavni rok za dodiplomske študijske programe bo trajal od 22. do 23. septembra 2022. Za magistrske študijske programe in doktorski študijski program pa je trenutno odprt drugi prijavni rok, ki bo trajal do 23. septembra 2022.

Po podatkih fakultete je večina njihovih diplomantov ob zaključku študija že zaposlenih ali pa zaposlitev dobijo zelo kmalu po končanem študiju. Veliko je tudi povpraševanja različnih podjetij po študentih informatike in računalništva neposredno na fakulteto – tako preko kariernega centra kot tudi neposredno pri predavateljih – kar dodatno potrjuje veliko potrebo po kadrih, ki jih v okviru študijskih programov izobrazi FIŠ.

K tem odličnim zaposlitvenim možnostim prispeva kombinacija vrhunskih strokovnjakov iz prakse in mednarodno uveljavljenih visokošolskih učiteljev. To dokazujejo tako njihove znanstvene objave v najvišje rangiranih mednarodnih revijah kot tudi nacionalni in mednarodni raziskovalni ter razvojni projekti fakultete.

FIŠ je vključena tudi v konzorcij HPC RIVR, pri čemer je njen superračunalnik Trdina del najzmogljivejše superračunalniške infrastrukture v Sloveniji. Zainteresirani študenti imajo tako tudi možnost dostopa do pridobivanja praktičnih znanj s področja superračunalništva na najboljši opremi.

Posamezne študijske programe lahko podrobneje spoznate na spletni strani fakultete. Od ustanovitve leta 2008 do danes se fakulteta lahko pohvali s sodelovanjem z regionalnim gospodarstvom, mnogimi raziskovalnimi projekti in več generacijami uspešnih in zadovoljnih diplomantov.

Za več informacij jih lahko osebno obiščete, pišete na referat@fis.unm.si ali pokličete na številko 07 37 37 884.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
izobraževanje

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE (FIŠ)
Za več informacij so vam na voljo pri FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE (FIŠ)
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE (FIŠ)? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več
Zlati partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več
Zlati partner

COLBY d.o.o.

Ob Dravi 6, 2000 Maribor, Tel: 02 330 33 00
Podjetje Colby d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Ukvarja se s prodajo iger za računalnike in igralne konzole. V začetku so prodajali preko pošte, kasneje preko lastne trgovine. ... Več