Računalništvo, telefonija
Digitalizacija
Življenjski slog
19.09.2022 08:04

Deli z drugimi:

Share

Študij na FIŠ je naložba v prihodnost

Na voljo še nekaj brezplačnih rednih mest za študij na Fakulteti za informacijske študije v Novem mestu (FIŠ), predavanja in vaje pa bo mogoče spremljati tudi v virtualnem okolju
Na FIŠ lahko študirate na vseh treh stopnjah: od visokošolskega študija do doktorata. Foto: FIŠ
Na FIŠ lahko študirate na vseh treh stopnjah: od visokošolskega študija do doktorata. Foto: FIŠ

FIŠ je prva in edina javna fakulteta v Novem mestu, ki ponuja tako brezplačen redni študij kot izredni študij s področij informatike, računalništva in spletnih tehnologij ter podatkovnih znanosti. Vsi študijski programi izobražujejo za poklice prihodnosti. Podroben pogled na trg dela kaže, da odločno primanjkuje inženirjev s področja računalništva, informatikov ter podatkovnih analitikov. Zato diplomanti FIŠ hitro najdejo zaposlitev v gospodarstvu, javni upravi, nekateri tudi ustanovijo svoje podjetje.

Z novim študijskim letom bodo študenti vseh študijskih programov lahko na predavanjih in vajah sodelovali tudi virtualno. Vsakdo bo lahko izbiral, ali se bo predavanj in vaj udeležil v živo na fakulteti v Novem mestu ali pa se jim bo pridružil preko spleta.

Na FIŠ nudijo sodobne študijske programe na vseh treh stopnjah, od visokošolskega študija do doktorata:

Ne zamudite zadnjih prijavnih rokov! Dodatni prijavni rok za dodiplomske študijske programe bo trajal od 22. do 23. septembra 2022. Za magistrske študijske programe in doktorski študijski program pa je trenutno odprt drugi prijavni rok, ki bo trajal do 23. septembra 2022.

Po podatkih fakultete je večina njihovih diplomantov ob zaključku študija že zaposlenih ali pa zaposlitev dobijo zelo kmalu po končanem študiju. Veliko je tudi povpraševanja različnih podjetij po študentih informatike in računalništva neposredno na fakulteto – tako preko kariernega centra kot tudi neposredno pri predavateljih – kar dodatno potrjuje veliko potrebo po kadrih, ki jih v okviru študijskih programov izobrazi FIŠ.

K tem odličnim zaposlitvenim možnostim prispeva kombinacija vrhunskih strokovnjakov iz prakse in mednarodno uveljavljenih visokošolskih učiteljev. To dokazujejo tako njihove znanstvene objave v najvišje rangiranih mednarodnih revijah kot tudi nacionalni in mednarodni raziskovalni ter razvojni projekti fakultete.

FIŠ je vključena tudi v konzorcij HPC RIVR, pri čemer je njen superračunalnik Trdina del najzmogljivejše superračunalniške infrastrukture v Sloveniji. Zainteresirani študenti imajo tako tudi možnost dostopa do pridobivanja praktičnih znanj s področja superračunalništva na najboljši opremi.

Posamezne študijske programe lahko podrobneje spoznate na spletni strani fakultete. Od ustanovitve leta 2008 do danes se fakulteta lahko pohvali s sodelovanjem z regionalnim gospodarstvom, mnogimi raziskovalnimi projekti in več generacijami uspešnih in zadovoljnih diplomantov.

Za več informacij jih lahko osebno obiščete, pišete na referat@fis.unm.si ali pokličete na številko 07 37 37 884.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
izobraževanje

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem FIŠ – FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE
Za več informacij so vam na voljo pri FIŠ – FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem FIŠ – FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več

VENUM PC

Cesta Jaka Platiše 18, 4000 Kranj, Tel: 06 999 39 83
Gaming računalniki, kot ste si jih vedno želeli Venum PC je inovativno podjetje, ki se ukvarja s servisom, odkupom in prodajo računalniške opreme. Na njihovi spletni strani ... Več
Zlati partner

Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 589 81 26
Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji, je globalno tehnološko podjetje za plačilne rešitve. Družba je del mreže Mastercard, ki obsega več kot 210 držav in ozemelj po ... Več
Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
V podjetju SI SPLET d.o.o. se ukvarjajo s trženjem varnostnih in drugih rešitev na področju informacijskih tehnologij. V letu 2002 so pridobili ekskluzivno partnerstvo s podjetjem ... Več