Grafične kartice
11.09.2011 08:35
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Strela iz MSI-ja

Kartica N580GTX Lightning Xtreme Edition je opremljena s kakovostnim Twin Frozr III hladilnikom.
Kartica N580GTX Lightning Xtreme Edition je opremljena s kakovostnim Twin Frozr III hladilnikom.

Podjetje MSI je predstavilo še eno kakovostno grafično kartico za ljubitelje iger, ki temelji na Nvidijinem čipu GeForce GTX 580. Kartica nosi oznako N580GTX Lightning Xtreme Edition in ima nekaj zanimivih rešitev za bolj učinkovito hlajenje ter velik potencial za “overclockanje”.

Ventilatorji na hladilniku spreminjajo barvo od modre do bele, s čimer uporabniku signalizirajo rast delovne temperature, medtem ko bo za trajno in učinkovito delovanje hladilnega sistema poskrbela tehnologija Dust Removal. Gre za preprost koncept – ventilatorji se namreč prvih 30 sekund po zagonu računalnika zavrtijo v nasprotni smeri, s čimer razpihajo prah iz ogrodja, s čimer zagotavljajo optimalno učinkovitost hlajenja grafičnega procesorja.

Osnovne specifikacije vključujejo 3GB GDDR5 pomnilnika efektivnega takta 4,2 GHz, GPU, ki deluje pri hitrosti 832 MHz ter kakovostno izdelavo in komponente. Med slednjimi lahko najdemo 16-fazni PWM, Military Class II komponente, možnost povečanja napetosti za GPU in pomnilnik, podporo za neodvisno napajanje pomnilnika in še mnoge druge funkcije prilagojene zahtevnim “navijalcem”. Cena kartice za enkrat še ni objavljena, prav tako pa ni znano, kdaj bo le-ta na voljo na prodajnih policah.


Prijavi napako v članku