Igre
01.06.2020 17:00
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Strašljivo zabavna igra, v kateri nastopate kot krvoločen morski pes

Čeprav so napadi morskih psov relativno redki, se strah pred njimi pogosto znajde na vrhu najpogostejših človeških fobij. K temu so brez dvoma veliko pripomogle številne TV-vsebine ter filmske srhljivke, kot so: Jaws, Sharknado, Deep Blue Sea in druge. V njih človeška vrsta praviloma nastopa v vlogi žrtve, morski psi pa so prikazani kot največji zlobneži globokih modrin. Kaj pa, če bi bile vloge zamenjane?

Smrtonosni ulov
Odgovor na to ponuja razvojni studio Tripwire Interactive, ki se je med drugim podpisal pod večigralsko uspešnico Killing Floor, v novi akcijski izkušnji za PC, PlayStation 4, Xbox One in Nintendo Switch. Maneater, kot igra prikladno nosi naslov, je odprtosvetovna akcijska avantura z blagimi elementi igranja vlog, v kateri je glavni negativec prekaljeni ribič Scaly Pete. Ta je obenem zvezdnik resničnostne dokumentarne nanizanke Maneaters vs. Sharkhunters, ki duhovito parodira dejanske TV-oddaje, pripoveduje pa jo Chris Parnell, eden od glasov priljubljene animirane serije Rick and Morty. Nekega jutra ekscentrični Pete iz morja potegne in pokonča samico belega morskega volka, za katero se izkaže, da v trebuhu nosi mladiča. Tu pa nastopi igralec, da prevzame nadzor nad mlado samičko in jo skozi več kot deseturno kampanjo razvije v zastrašujočo zver, ki bo maščevala materino smrt in morebiti pokončala razvpitega ribiča.

GTA pod vodo
Četudi Tripwire Interactive niso prvi, ki so ustvarili igro na to temo, se se zagotovo spustili najglobje do sedaj. Ne le, da Maneater nudi ogromno svobode pri raziskovanju vodnega sveta različnih lokacij, marveč postreže tudi z zanimivimi nadgradnjami, prijetnimi stranskimi opravili in kopico duhovitih atrakcij, ki jih je moč najti pod gladino. Na jedilniku protagonista se najpogosteje resda znajdejo živali različnih vrst, a včasih si privošči tudi nič hudega sluteče plavalce in voznike plovil. Tovrstni obroki pa imajo seveda svojo ceno, saj prikličejo trope neusmiljenih lovcev, ki se v slogu policajev iz GTA hitro znajdejo za petami oziroma plavutmi krvoločnega (anti)junaka.


Prijavi napako v članku