Računalništvo, telefonija
09.05.2006 08:00

Deli z drugimi:

Share

Stockholmska podzemna železnica in lokacijske storitve

Podjetje Cisco Systems je napovedalo sodelovanje s ponudnikom programske opreme Appear Networks pri dobavi integrirane rešitve za lokacijske storitve. Stockholmska podzemna železnica bo uporabnikom podzemnih postaj nudila personalizirane informacije v realnem času prek brezžičnega omrežja Wi-Fi.

Glede na vsebinske informacije kot so čas dneva, delovno mesto in trenutna fizična lokacija lahko rešitev dostopa do pravih informacij, ki jih predstavi in pošlje pravim uporabnikom v pravem času in na pravo lokacijo. Ta integrirana rešitev lokacijskih storitev zmore tudi določiti lokacijo ročne mobilne naprave na nekaj metrov natančno, kar omogoča bolje informirano in bolj učinkovito delovno silo. Pri Appear Networks so integrirali Cisco Wireless Location Appliance in jo povezali z rešitvijo Appear IQ ter tako ustvarili integrirano rešitev za lokacijske storitve, ki razume kdo je končni uporabnik, kje se nahaja in kakšno napravo uporablja v vsakem določenem trenutku.

Poleg razvoja za stockholmsko podzemno železnico trenutno poteka tudi nov preizkus v stockholmski Kista Galleria, enem najbolj uspešnih nakupovalnih centrov v Severni Evropi. Celotna rešitev temelji na Cisco Unified Wireless Network Infrastructure, sestavljenim iz lahko dostopnih točk Cisco Aironet, Cisco WLAN nadzornikov, Cisco Wireless Control System (WCS) in Cisco 2700 Series Wireless Location Appliance.

Andy Oldfield, direktor oddelka Wireless Technology Marketing za Evropo in rastoče trge pri podjetju Cisco Systems, je povedal: “Z integracijo Cisco 2700 Series Wireless Location Appliance z Appearovo platformo lahko stranke sedaj bistveno bolj natančno določijo položaj svojih zaposlenih. Ta skupna rešitev nudi poleg izboljšave storitev za stranke tudi pomembne možnosti osebne in omrežne varnosti. Tako lahko na primer varnostni delavci na stockholmski podzemni železnici sedaj pritisnejo gumb za tihi alarm na svojih ročnih napravah, s čimer opozorijo nadzorni center na varnostne težave. Integrirana rešitev lokacijskih storitev nato določi fizično lokacijo te brezžične naprave, da lahko določi problem.”

Stockholmska podzemna železnica je od vpeljave omenjene platforme v decembru 2005, ki jo upravlja podjetje Connex AB, lahko reagirala v realnem času na podatke, ki jih dobijo od omrežja – denimo ažurne potovalne novice, s pomočjo katerih je lahko izboljšala storitve za uporabnike preko boljše informiranost in bolje povezanih zaposlenih. Nova rešitev poleg izboljšave varnosti postaj pospeši tudi dostop do novosti o motnjah storitev za zaposlene, ki delajo na peronih. Connex AB je opazil znatno povečanje v učinkovitosti zaposlenih od vpeljave te rešitve, predvsem zaradi izboljšav načina obveščanja inženirjev na terenu o vzdrževalnih delih.

“Ta rešitev je povsem spremenila naše poslovanje,” je povedal Edvard Brinck, vodja brezžičnega projekta pri Connex AB. “Podjetje Cisco Systems in Appear sta bila ključna pri dosegu naše vizije transportnega sistema, ki ljudem daje boljše in hitrejše informacije, kjer in ko jih potrebujejo. Poleg možnosti nudenja trajno izboljšanih storitev našim strankam, smo dosegli tudi znatno povrnitev investicije.”

Appear Networks je pričel tudi s terensko preizkušnjo v Kista Galleria, kjer lahko tako zaposleni v nakupovalnem centru kot tudi stranke dostopajo do kontekstnih aplikacij preko svojih osebnih Wi-Fi naprav. Znotraj nakupovalnega centra lahko obiskovalci preizkušajo različne storitve in aplikacije, ki so odvisne od lokacije. Nakupovalni center ima večje število demonstracijskih območij, vključno z vhodom iz podzemne železnice, supermarketi, trgovinami z oblekami in območjem z restavracijami. Storitve Gallerie je mogoče uporabiti za obveščanje obiskovalcev o konkretnih promocijah v bližnjih restavracijah, dostop do seznamov menijev, ki so na voljo v restavracijah ali za dostop do filmskih napovednikov.

Varnostniki nakupovalnega centra so podobno kot na stockholmskih podzemni železnici v primeru krize obveščeni preko svojih ročnih naprav. Dostopajo lahko do slike iz video kamere nadzornega sistema in si ogledajo situacijo. Ko nato pokličejo svojega najbližjega sodelavca, upošteva platforma Appear IQ lokacijo uporabnika za inteligentno preusmeritev Wi-Fi klica.

“Sodobni mobilni delavci in javni uporabniki potrebujejo za pomoč pri svojih dnevnih aktivnostih dostop do informacij v realnem času,” je povedal Xavier Aubry, izvršni direktor Appear Networks. “Vsi ti mobilni uporabniki potrebujejo dostop do informacij hitro, brez potrebe po uporabi kompleksnega iskalnika, premikanja med datotekami ali izvrševanja zapletenih prenosov. Organizacije potrebujejo cenovno učinkovito mobilno rešitev, ki jo je mogoče preprosto uporabljati in ki raznolikim mobilnim uporabnikom nudi ključne poslovne podatke v realnem času.

Appear IQ Wireless Platform je načrtovana za doseganje zahtev mobilnih uporabnikov, tako potrošnikov kot ključnih zaposlenih, in jim omogoči uspešno rabo tehnologije. Rešitev Cisco Unified Wireless Network podpira brezžična omrežja z visoko stopnjo varnosti, ki ne prenašajo zgolj podatkov, temveč tudi mobilne storitve kot so prenos govora preko WLAN (WoWLAN) in lokacijske storitve, vključno s sledenjem virov in nudenjem podpore aplikacijam za spremljanje konteksta. Integrirana rešitev lokacijskih storitev iz podjetij Cisco Systems in Appear Networks pomaga organizacijam vzdrževati uspešnejšo mobilno delovno silo.

Skupna rešitev pripomore k večji produktivnosti ključnih zaposlenih, zmanjša stroške upravljanja ročnih naprav in izboljša zadovoljstvo strank. Rešitev pripomore tudi k povečevanju učinkovitosti zaposlenih ob sočasnem zmanjšanju preglavic z usklajevanjem podatkov, dobavo aplikacij in sledenjem brezžičnih naprav. Cisto Unified Wireless Network in Appear IQ Wireless Platform skupaj dobavita podatke s kontekstom, ki mobilnim delavcem proaktivno nudijo potrebna orodja in ključne informacije za hitrejše in učinkovitejše delo.

Podjetje Cisco Systems je licenciral programski vmesnik (API) naprave Cisco 2700 Series Wireless Location Appliance podjetju Appear Networks. Platformo so preizkusili v podjetju Cisco Systems v sklopu partnerskega programa Cisco Technology Development.


Prijavi napako v članku