Računalništvo, telefonija
30.09.2010 11:13

Deli z drugimi:

Share

Sto jeder za čipovje Tilera TILE-Gx

Sto jedrno čipovje TILE-Gx podjetja Tilera naj bi preračunavalo podatke kot za stavo!
Sto jedrno čipovje TILE-Gx podjetja Tilera naj bi preračunavalo podatke kot za stavo!

Ameriško podjetje Tilera, specializirano v proizvodnji zgradb za večjedrne procesorje, je javnosti razkrilo načrte o pripravi izjemno zmogljivih rešitev družine TILE-Gx. Ta naj bi bila na voljo že konec letošnjega leta. Čipovja naj bi za preračunavanje podatkov sprva imela na voljo kar 16 oziroma 32 jeder.

V prvi polovici leta 2011 naj bi podjetje Tilera izdelalo še čipovja, ki bodo ničle in enice preračunavala s 64 oziroma 100 jedri frekvence med enim gigahercem in 1,5 gigaherca. Vsako procesorsko jedro bo razpolagalo z namenskim drugonivojskim predpomnilnikom L2 (skupno 32 megabajtov). Ta bo neposredno povezan s štirikanalnim pomnilniškim krmilnikom DDR3 in bo sredicam zagotavljal, da si bodo lahko medsebojno delile naloge ter pri tem dosegale izjemno računsko moč.

Nova družina čipovji TILE-Gx podjetja Tilera bo namenjena bogati paleti naprav, kot so na primer požarni zidovi, sistemi za zaznavanje vdorov, sistemi za preverjanje podatkovni paketov, brezžični usmerjevalniki ter naprave za kodiranje in dekodiranje videosignala. Našli jih bomo celo na področju računalništva v oblaku. Prve naprave, opremljene s čipovji TILE-Gx, naj bi na trg prispele že konec naslednjega leta.


Prijavi napako v članku