Računalništvo, telefonija
26.01.2011 11:12
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Štiri jedra za vseopravilni procesor Tegra 3

Štirijedrni procesorji Tegra 3 bodo preračunavali visokoločljive vsebine kot za stavo.
Štirijedrni procesorji Tegra 3 bodo preračunavali visokoločljive vsebine kot za stavo.

Podjetje Nvidia trenutno na področju pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov kraljuje z zmogljivimi in energijsko varčnimi procesorji družine Tegra 2. Ker tridimenzionalna slika prihaja vedno bolj v ospredje, bo računalniški gigant kmalu ponudil v prodajo nekoliko zmogljivejše procesorje Tegra 2 3D s taktom 1,2 gigaherca. Ti bodo seveda opremljeni še s polno podporo za tridimenzionalne zaslone.

Podjetje Nvidia seveda ne počiva na doseženih lovorikah, ampak skrbi za vedno sveže novosti v svojem prodajnem programu. Zato ne preseneča, da je v pripravi že tretja generacija procesorjev Tegra, ki vsaj na papirju obeta veliko. Procesorji Tegra 3 naj bi za preračunavanje podatkov namreč uporabljali kar štiri jedra Coretx A9 frekvence 1,5 gigaherca. To naj bi povsem zadoščalo tako za tekoče predvajanje videoposnetkov v visoki ločljivosti kot izris slik na zaslone z ločljivostjo do 1.920 x 1.200 točk.

Energijsko varčni procesorji Nvidia Tegra 3 bodo sprva namenjeni predvsem pametnim mobilnim telefonom, vse bolj priljubljenim tabličnim računalnikom in celo televizorjem. Ti namreč obljubljajo polno podporo zapisu Blu-ray. Procesorji namenjeni mobilnim telefonom bodo sicer omogočali izris slik z ločljivostjo do 1.366 x 768 točk. Če gre verjeti spletnim govoricam, lahko prve naprave, opremljene s procesorji Tegra 3, pričakujemo na trgu že jeseni.


Prijavi napako v članku