Računalništvo, telefonija
01.07.2013 14:30

Deli z drugimi:

Share

Število vrtcev, ki pri vpisu otrok uporabljajo napredne rešitve se povečuje

V podjetju PRONET Kranj, kjer se ukvarjajo z razvojem aplikacij za podporo poslovanja podjetij, javne uprave in turizma, z veseljem ugotavljajo, da se število vrtcev, ki želijo biti pri svojem delu učinkovitejši tudi z uporabo informacijskih rešitev, povečuje.
V Sloveniji programsko rešitev ProVRTEC uporablja že več kot 150 enot v vrtcih (tako javnih kot zasebnih) ter na občinah.
V Sloveniji programsko rešitev ProVRTEC uporablja že več kot 150 enot v vrtcih (tako javnih kot zasebnih) ter na občinah.

Za informacijski sistem ProVRTEC, ki je pred kratkim praznoval prvo leto obstoja namreč obstaja vse večje zanimanje. Prednosti, kot so elektronsko vodenje vpisa in evidence prijav, avtomatsko razvrščanje otrok med oddelke in generiranje obvestil za starše vrtcem omogočajo, da se osredotočijo na tisto, kar počnejo najbolje in najraje – skrb in vzgojo naših najmlajših.

Hkrati rešitev prinaša tudi koristi za občine, ki ji omogoča enotno evidenco, centralni čakalni seznam za vse vrtce v občini in takojšen dostop do vseh informacij o številu prostih mest, prednostnega vrstnega reda, ipd.

V Sloveniji programsko rešitev ProVRTEC uporablja že več kot 150 enot v vrtcih (tako javnih kot zasebnih) ter na občinah. Odzivi so izredno pozitivni in izjave uporabnikov pričajo o tem, da gre dejansko za rešitev, ki so si jo v vrtcih že dolgo želeli, npr.: »ProVRTEC je zelo uporabna aplikacija, saj imamo dostop do podatkov vedno in povsod. Statistika je narejena bistveno hitreje kot v preteklosti. Z izbiro kriterijev je enostavno napisati večje število obvestil. Z aplikacijo ProVRTEC je vse lažje, enostavnejše in hitrejše.« (Sonja Bobek Simončič, Vrtec Mavrica Brežice).

O primernosti aplikacije priča tudi uspešno sodelovanje na programih EuroCloud in Diggit, a v PRONET Kranj ne počivajo na lovorikah – z rešitvijo ProVRTEC imajo velike načrte in že potekajo priprave na razširitev v okviru t.i. Portala MALČEK. Želijo namreč še bolj okrepiti odnos med vrtci in starši, kar bodo dosegli z večjo interaktivnostjo preko mobilnih aplikacij in personaliziranih spletnih oglasnih desk.

Za dodatne informacije o rešitvi ProVRTEC obiščite spletno stran rešitve ali podjetja PRONET Kranj.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Pronet Kranj, d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Pronet Kranj, d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Pronet Kranj, d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku