Računalništvo, telefonija
Računalniške komponente
Dodatki za računalnike
23.09.2022 11:11

Deli z drugimi:

Share

Ste vedeli, da je ustrezen USB kabel ključen za vašo videkonferenčno postavitev?

USB standardi so v zadnjih letih postali pravi labirint zmede in kaosa, ne samo za končne uporabnike ampak tudi profesionalce.

Ko gre za funkcionalnosti in omejitve kablov USB, je uradna komunikacija od predstavitve standarda SuperSpeed USB 3.2 naprej zelo nejasna. Posledično na trgu mrgoli USB kablov, ki so popolna neznanka in uporabniki ne vedo, ali bodo dobili standardiziran kabel ali ne. Težava je tudi v dolžini. Običajno je največja možna dolžina pasivnih kablov okoli dva metra pri največji pasovni širini. Obstajajo določene tehnologije, ki so premagale dolžinsko omejitev, vendar so pri tem žrtvovale bodisi DisplayPort Alt-Mode za prenos AV (avdio-video) signala ali pa podatkovni kanal USB.

Vse skupaj potem tudi ne ustreza standardu USB 3.2, zlasti ker USB Power Delivery na tej točki deluje le z nekaj vati moči. Profesionalni uporabniki na tem področju že dalj časa prosijo in iščejo tehnologijo oziroma kabel, ki bi bil daljši od dveh metrov in bi združeval vse tri glavne funkcije: prenos podatkov, AV prenos in polnjenje. Uporabniki so naveličani, da morajo izbirati med njimi in zavoljo uporabe žrtvovati enega izmed njih.

Tega je sedaj konec!

PureLink SuperSpeed kabel USB dolžine 5 metrov

Maksimalna zmogljivost

Podpira vse funkcije USB-C in USB 3.2. Hitrost prenosa podatkov 10 Gb/s, Alt-Mode za signale AV do 8K pri 60 Hz, USB napajanje do 60 W. Popolna združljivost z USB 2.0.

Popolna integriranost

Vse komponente, kot so ojačevalnik signala, »reclocker« in nabor čipov E-Marker, so integrirane v priključek. Poslovite se od okorne škatlice na polovici kabla, ki se nikoli ne prilega kabelskemu kanalu.

Dvojni doseg

Industrijski standard za polno zmogljivost USB 3.2 je največ dva metra. Kabli PI6000 ne sklepajo kompromisov in so na voljo do petih metrov dolžine.


Podjetje PureLink je vzelo stvari v svoje roke in izdelalo serijo USB-C kablov PI6000. Zagotavljajo enotnost, ki so jo čakali strokovnjaki na področju USB kablov. PureLink kabli podpirajo vse funkcije najnovejšega standarda 3.2 na razdalji do 5 metrov, kar več kot podvoji dolžino uradnega industrijskega standarda.

Pasivni in aktivni kabli vsebujejo ojačevalnik signala in »reclocker«, ki sta neopazno integrirana v priključek, s čimer se odpravi potreba po okornem bloku na polovici kabla, ki se ne prilega kabelskemu kanalu. Nabor čipov E-Marker, ki je prav tako integriran neposredno v priključek, se pogaja o največjih možnih podatkovnih formatih z obema povezanima napravama. PI6000 podpira vse funkcije USB-C in USB 3.2: hitrost prenosa podatkov do 10 Gb/s, Alt-Mode za signale AV do 8K 60 Hz in USB Power Delivery z do 100 W/60 W moči. Poleg tega je popolnoma združljiv s prejšnjim USB 2.0 standardom.

Če nočete sklepati kompromisov in želite poskrbeti za brezhibno AV izkušnjo, izberite USB-C kable PI6000 na spletni strani www.purelink.de/en.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
USB vmesnik USB-C

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TEKSEL d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri TEKSEL d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

teksel-logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TEKSEL d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

PRONET Kranj, d.o.o.

Ljubljanska cesta 24b, 4000 Kranj, Tel: 04 2 800 800
Današnja podjetja se soočajo z več izzivi kot kdaj koli prej. Ali veste, kaj povezuje vsa podjetja na svetu? Vsi se sprašujejo, kako najbolje pristopiti k delovnemu dnevu in kako ... Več

PROLON d.o.o.

Rogaška cesta 27, 3240 Šmarje pri Jelšah, Tel: 041 364 535
Računalniki so postali ključno poslovno orodje. Uporabljajo se pri vseh vidikih delovanja podjetja, vključno z ustvarjanjem in prodajanjem izdelkov, trženjem, računovodstvo, administracijo ... Več
Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več

MOJVIDEO d.o.o.

Prežihova ulica 17, 8250 Brežice, Tel: 040 903 424
Mojvideo.com, prvi slovenski video portal Le kdo ne pozna portala Mojvideo.com? Gre za prvi, največji in najbolj obiskan spletni video portal v Sloveniji, ki je prvotno namenjen ... Več