Igre
10.09.2021 08:10

Deli z drugimi:

Share

Na milijone gamerjev je naenkrat vzkliknilo, KONČNO!

Vrača se Star Wars mojstrovina! Eden najbolj ikoničnih junakov prihaja na PlayStation 5 in PC.
Vrača se Star Wars mojstrovina! Eden najbolj ikoničnih junakov prihaja na PlayStation 5 in PC.

Bioware je v gamerskem svetu poznan kot studio, kjer ustvarjajo RPG mojstrovine. Čeprav je njihov sloves nekoliko zbledel, spomin na tiste čase ostaja. Sedaj ta spomin prihaja na Playstation 5 in PC. Star Wars: Knights of the Old Republic Remake je bil včeraj uradno potrjen in evforija je zavladala med gamerji. Prenovljena igra ni v rokah originalnega studia Bioware, ampak so to nalogo zaupali studiu Asypr, ki je pred kratkim prenovil še eno priljubljeno Star Wars igro, Republic Commandos.

Aspyr slovi po dobrih prenovah. V preteklosti so starejše igre, Episode 1 Racer, Jedi Knight: Jedi Academy in Jedi Outcast, približali mlajši generaciji in popolnoma prenovili za PlayStation in Nintendo Switch. Tudi originalni KOTOR so izdali za iOS naprave. Asypr je najprej najavil KOTOR Remake kot ekskluzivo za PlayStation 5, kar je mnoge razžalostilo, a so bili pripravljeni počakati na druge različice. Kmalu zatem pa je Lucasfilm Games na Twitterju potrdil, da prihaja tudi na PC. Za Xbox konzole še ni nič uradnega, a pričakovati je, da bo sčasoma prišla tudi na te konzole.

Originalni KOTOR je bil izdan leta 2003 za PC in Xbox in upravičeno slovi kot ena najboljših iger vseh časov. Ja, prav ste slišali. Igra je bila za svoje čase tako revolucionarna, da tudi po skoraj dveh desetletjih, skorajda nima konkurence. Zgodba bo ostala enaka, torej 4000 let pred dogodki filmskih uspešnic. Nočemo preveč razkriti zgodbe za tiste, ki je še niso izkusili, zato bomo samo rekli, da lahko sledite dobri ali slabi strani Sile. Vaše odločitve so pomembne, vaša posadka ima vsaka svojo zgodbo in do konca igre boste stkali globoke povezave, zaradi katerih se boste vračali v igro.

star-wars-knights-of-the-old-republic-remake-

Kaj vse bo studio spremenil v prenovljeni različici, še ni znano. Dejstvo je, da je bil način bojevanja zelo originalen in svež za tiste čase. Danes so igre bolj dinamične in akcijsko orientirane. Zanimivo bo videti, do katere mere bo studio prenovil bojevanje. Zgodba mora ostati enaka, seveda z manjšimi popravki ali dodatki, drugače bodo Star Wars oboževalci ponoreli.

Star Wars: Knights of the Old Republic še nima uradnega izida, po vsej verjetnosti pa bomo lahko skočili v čevlje najbolj slavnega protagonista v naslednjem letu.

Spremljajte novosti na gaming področju na naši spletni rubriki Igre.

Vas zanima več iz te teme?
PlayStation igre napovedi iger Video igre Star Wars

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

AGORA d.o.o.

Parmova ulica 53 , 1000 Ljubljana, Tel: 01 280 16 20 / 031 603 396
AGORA d.o.o., podjetje za ustvarjalne komunikacije, je bilo ustanovljeno 21. septembra 1989. Sedež podjetja je na Parmovi 53 v Ljubljani, kjer imajo učilnice za izobraževalno delo ... Več

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več

PROWEB SOLUTIONS, Sebastijan Jakomini s.p.

Potrčeva cesta 50, 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655

ZABEC.NET

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 50
Zabec.net - del skupine ZGroup Zgroup je integrirana poslovna skupina, ki podjetjem z inovativnimi tehnološkimi rešitvami pomaga dosegati digitalne in infrastrukturne cilje. Združujejo ... Več