Računalništvo, telefonija
22.03.2007 07:13

Deli z drugimi:

Share

Stanovanjski krediti spet v akciji

Bank Austria Creditanstalt Ljubljana je v preteklem tednu začela marketinško-prodajno akcijo stanovanjskih kreditov. Od 15. marca do 29. junija letos lahko obstoječi in novi komitenti najamejo kredit po polovični ceni rednih stroškov odobritve. Za komitenta banke, ki bi želel najeti stanovanjski hipotekarni kredit, to pomeni strošek v višini največ 146,05 EUR, kar pa ni edina ugodnost, ki jo prinaša tokratna akcija.

Pri kreditih za gradnjo, prenovo ali rekonstrukcijo objektov, zavarovanih s hipoteko, je zanimiva možnost 100-odstotnega izplačila kredita v gotovini. Stranki ni potrebno naknadno dokazovati namenske porabe s predložitvijo računov, temveč predloži le gradbeno dokumentacijo; pri novogradnji pravnomočno gradbeno dovoljenje; pri prenovi, ki ni pokrita z gradbeno dokumentacijo, pa se izvede popis nameravanih del, kar se preveri s predhodnim terenskim ogledom; pri rekonstrukciji pa stranka predloži lokacijsko informacijo oz. gradbeno dovoljenje, če je bilo to izdano.

“V BA-CA Ljubljana še vedno beležimo največje povpraševanje po nepremičninskih-stanovanjskih kreditih. Možnost 100 % izplačila v gotovini pri stanovanjskih kreditih, zavarovanih s hipoteko, katerih namen je novogradnja ali adaptacija nepremičnine, je za stranko vsekakor bolj praktična in hitra kot vsakokraten obisk banke za urejanje dokumentacije za kredite. V primeru nakupa nepremičnine pa kreditojemalec lahko dobi v gotovini izplačanih 10 % kredita,” je povedal mag. Stefan Vavti, član uprave BA-CA Ljubljana, odgovoren za poslovanje banke s podjetji in prebivalstvom.

Individualna obravnava strank je ena od konkurenčnih prednosti BA-CA Ljubljana. Za vsako stranko poiščejo rešitev, prilagojeno njenim potrebam, željam in finančnim zmožnostim. Zato ni presenetljivo, da so tudi končne obrestne mere za stanovanjske kredite določene na osnovi individualne obravnave sodelovanja stranke z banko, bodisi v preteklosti ali pa v prihodnje.

Zaradi dobro sprejete novosti tudi tokratna akcija omogoča možnost odloga plačila glavnice kredita do največ 12 mesecev (obresti se kljub temu mesečno plačujejo). Ugodnost lahko izkoristijo komitenti BA-CA Ljubljana z osebnim računom in rednimi prilivi. Odlog plačila glavnice za kreditojemalca pomeni nižjo mesečno obveznost v prvem letu vračanja, ko ima le-ta že zaradi samega nakupa ali gradnje nepremičnine precej stroškov z nakupom opreme, s selitvijo, … Z odlogom si tako nekoliko olajšajo finančno situacijo v trenutku, ko jim drugi stroški obremenijo družinski proračun.

Stanovanjski krediti so aktualni predvsem za mlade; tako posameznike kot družine, ki rešujejo stanovanjsko problematiko. Da bi bila ponudba še posebej prijazna tudi njim, nudijo mlajšim od 45 let odplačilno dobo do 30 let. Daljša odplačilna doba pomeni tudi nižjo mesečno obremenitev. Če se med samo odplačilno dobo finančna sposobnost kreditojemalca občutno izboljša, lahko v dogovoru z banko z dodatkom h kreditni pogodbi in minimalnim stroškom odplačilno dobo skrajša.

BA-CA Ljubljana zastavne pravice sklepa tudi na zemljiško-knjižno nevpisanih nepremičninah, kadar je zagotovljena veriga vseh potrebnih originalnih zemljiškoknjižnih listin in ponuja
možnost izračuna kreditne sposobnosti na podlagi družinskega proračuna. Pri tem upoštevajo neto plače in tudi druge redne dokazljive dohodke, z višino obremenitve izjemoma tudi do 50 % družinskega proračuna.

“V BA-CA Ljubljana se zavedamo, kako pomembni sta pri odločitvi za skrbnika premoženja kredibilnost in strokovno svetovanje. Ob sprejemu dokumentacije svetovalci v naši poslovni mreži natančno pregledajo kupoprodajne pogodbe za nakup nepremičnini oz. druge zemljiško-knjižne listine ter se po potrebi posvetujejo z odvetniki o njihovi ustreznosti. Ustreznost listin za nakup nepremičnine strankam zagotavlja neoviran vpis lastninske pravice, hkrati pa zagotavlja tudi nam kot banki varno hipoteko. Vedno se osredotočimo na potrebe strank in se jim poskušamo prilagoditi s posebno ponudbo, s poudarkom na zaupnosti, prijaznosti in strokovnosti. Na področju stanovanjskih nepremičnin imamo celovit pristop; od nakupa zemljišča do financiranja projekta (izgradnje) in spremljanjem investitorja, do ponujanja dolgoročnih kreditov potrošnikom,” dodaja mag. Stefan Vavti.

Vse več ljudi se zaveda, da ne morejo vplivati na nepredvidene dogodke, ki lahko v hipu izničijo dolgoletna prizadevanja za ureditev doma. Zato marsikdo želi poskrbeti za finančno varnost v primeru takih dogodkov. Da bi strankam zmanjšali “časovni strošek” za tovrstne storitve, so v svojo ponudbo, v sodelovanju z zavarovalnico Generali d.d., dodali produkt, zasnovan posebej za komitente BA-CA Ljubljana. Stranka lahko tako najem kredita in zavarovanje nepremičnine same (pa tudi premičnin) uredi v poslovni enoti BA-CA Ljubljana in s tem prihrani svoj čas. Med prednostmi, ki so zajete v zavarovalnem produktu velja poleg ugodne mesečne premije omeniti tudi brezplačno domsko asistenco in zavarovanje odgovornosti zasebnika, zavarovanje stanovanjskih premičnin, povrnitev stroškov odstranjevanja in čiščenja posledic požara, izliva vode in viharja do 8 % zavarovalne vsote, povrnitev stroškov odpravljanja posledic vandalizma pri vlomni tatvini ali poskusu vlomne tatvine, povrnitev vrednosti izginulih osebnih predmetov pri vlomu v osebno ali kombinirano vozilo do 1 % zavarovalne vsote za stanovanjsko zavarovanje …


Prijavi napako v članku