Računalništvo, telefonija
15.05.2009 18:00
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

S&T Slovenija – družini prijazno podjetje

V družini prijaznem podjetju S&T Slovenija se lahko odslej sliši tudi razigran otroški smeh
S&T Slovenija - družini prijazno podjetje
S&T Slovenija - družini prijazno podjetje

Podjetje S&T Slovenija je danes prejelo osnovni certifikat Družini prijazno podjetje. V okviru njega se zavezuje, da bo izvajalo 11 sprejetih ukrepov, ki bodo zaposlenim v podjetju omogočili lažje in bolj fleksibilno prilagajanje družinskega življenja z njihovimi delovnimi aktivnostmi. Neformalno pa se je S&T Slovenija zavezal, da bo skupaj z Mestno občino Ljubljana in drugimi podjetji na območju nakupovalnega središča BTC v Ljubljani raziskal možnost organiziranja enote vrtca v bližini njihovega podjetja.

V podjetju S&T Slovenija so predstavniki podjetja skupaj z zunanjimi svetovalci po šestmesečni svetovalni analizi v okviru pridobivanja certifikata Družini prijazno podjetje določili 11 ukrepov za boljše usklajevanje družine in dela na šestih področjih: delovni čas, organizacija dela, politika informiranja in komuniciranja, veščine vodstva, razvoj kadrov in storitve za družino.

»Zgolj podjetje, kamor ljudje ne hodijo v službo, ampak hodijo razvijat svoj potencial in s tem gradijo uspeh, je podjetje, ki tudi v turbulentnih gospodarskih razmerah deluje uspešno. Zadovoljni zaposleni so bistvo uspeha S&T Slovenija. Zato smo se odločili, da v okviru certifikata Družini prijazno podjetje v podjetje vpeljemo dodatne ukrepe, ki bodo našim zaposlenim olajšali usklajevanje poklicnega in družinskega življenja. S tem pa tudi udejanjamo naše poslanstvo ustvarjanja prijetnejšega delovnega okolja za vse zaposlene,« je ob pridobitvi certifikata povedal Robert Trnovec, predsednik uprave S&T Slovenija.

S&T Slovenija je tako v filozofijo in koncept vodenja uvedel tri načela vodenja: naklonjenost družini, upoštevanje interesov zaposlenih pri usklajevanju družine in dela ter produktivno usklajevanje in spodbujanje združljivosti dela in družine. Med sprejetimi ukrepi velja izpostaviti omogočanje zaposlenim staršem koriščenja dodatnega prostega delovnega dneva na prvi dan šole v prvih treh razredih osnovne šole; upoštevanje šolskih počitnic otrok pri načrtovanju letnega dopusta; ustanovitev internih interesnih združenj zaposlenih, namenjenih športnim dejavnostim in kulturnemu udejstvovanju pod skupnim imenom društvo Cool; uvedbo pooblaščenca/ke z mandatom enega leta, na katerega se zaposleni lahko obrnejo s konkretnimi vprašanji in težavami usklajevanja poklica in družine; uvajanje zaposlenih v delo s sistemom mentorstva po daljši odsotnosti; v nekaterih primerih pa bodo zaposleni lahko na delo pripeljali tudi svoje otroke. Uspeh projekta Družini prijazno podjetje in želje zaposlenih bodo v S&T Slovenija spremljali z izvajanjem mnenjskih raziskav, eksterno javnost in poslovne partnerje pa seznanjali o prisotnosti problematike in obveščali o dobrih praksah.

Kot dodaten, neformalni ukrep je družba S&T Slovenija sprejela tudi zavezo, da bo skupaj z MOL in ostalimi podjetji na območju BTC v Ljubljani raziskalo možnost organizacije vrtca v njegovi bližini.

S&T Slovenija bo sedaj imelo na voljo tri leta za uvedbo vseh sprejetih ukrepov. Na podlagi revizije po preteku triletnega obdobja bo podjetje, v primeru izpolnitve vseh ukrepov, prejelo tudi certifikat Družini prijaznega podjetja.

S&T Slovenija je eden vodilnih ponudnikov celovitih rešitev in storitev informacijskih tehnologij na slovenskem trgu. Celovita ponudba S&T Slovenija vključuje poslovno svetovanje, vpeljavo in razvoj poslovnih aplikacij, izobraževanje in načrtovanje, razvoj, implementacijo, vzdrževanje ter zunanje izvajanje (»outsourcing«) vseh IT- in poslovnih rešitev, kar je eden najobsežnejših portfeljev v Sloveniji. Pri svojem delu se osredotoča na štiri ključna poslovna področja: finančne inštitucije, trgovino, javni sektor, proizvodnjo in obrambno panogo . S&T Slovenija je del skupine S&T, ki deluje v 21 državah srednje in vzhodne Evrope ter Azije in zaposluje 3150 strokovnjakov.


Prijavi napako v članku