Mrežna oprema
20.04.2023 14:22
Posodobljeno 5 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

S&T Iskratel predstavil najhitrejši optični omrežni terminal (PON OLT) na svetu – Iskratel Lumia T6

S&T Iskratel je na največji evropski konferenci naprednih širokopasovnih optičnih tehnologij, FTTH Conference 2023, ki je potekala v španski prestolnici Madridu, predstavil svoj nov produkt – najhitrejši optični omrežni terminal na svetu – Iskratel Lumia T6.
Foto: S&T Iskratel
Foto: S&T Iskratel

S tem inovativnim produktom kranjsko podjetje operaterjem po svetu omogoča, da se ob nadgrajevanju svojih optičnih omrežij za zagotavljanje višjih hitrosti dostopa do interneta izognejo visokim investicijam v strojno opremo.

Z osupljivo zmogljivostjo hitrosti povezave navzgor do 1,4 Tbps je Iskratelova Lumia T6 postala najhitrejši PON OLT na svetu, ki omogoča dostop do interneta več kot 20.000 uporabnikom. S hitrostjo do 800 Gbps na naročniško ploščo in zmogljivostjo centralnega stikala do 3,4 Tbps, bo Iskratel Lumia T6 poleg trenutne 10-gigabitne tehnologije PON, kot sta Combo PON in XGS-PON, brez težav podprla prehod na tehnologijo 50GPON in 100GPON.

Ob tem je podjetje najavilo dobavljivost še Iskratel Lumie T14, močno razširljivega OLT-ja z visoko gostoto, za sedanje in prihodnje PON tehnologije, ki lahko zagotovi povezljivost več kot 50.000 uporabnikov s Combo PON priključki.

 »Različne storitve, kot so videokonference, pretakanje videa 4K, igranje iger in shranjevanje v oblaku hitro pridobivajo na priljubljenosti, to pa ustvarja vse več povpraševanja po višji hitrosti prenosa podatkov za zanesljivo delovanje,« je povedal Simon Čimžar, direktor sektorja Produkti in rešitve v poslovni enoti Širokopasovni dostop v podjetju S&T Iskratel. »Izjemne zmogljivosti naših novih OLT-jev omogočajo najhitrejši prehod operaterjev k bolj zeleni prihodnosti, saj so razvite v popolni skladnosti  s Kodeksom ravnanja Evropske unije (EU) na področju porabe energije širokopasovne opreme. Prav slednja omogoča operaterjem, da dolgoročno zmanjšajo stroške energije in s tem svoj vpliv na okolje.«

»Novi OLT-ji lahko podpirajo tako sedanjo kot naslednjo generacijo PON tehnologij. Poleg tega so zasnovani za virtualno delovanje na isti strojni opremi, kar operaterjem zagotavlja povrnitev in varnost njihove investicije. To pomeni, da lahko operaterji zdaj nemoteno razširijo svoja omrežja in povečajo število naročnikov tako v mestih kot tudi na podeželju,« je še dodal Čimžar.

Temperaturno območje,  v katerem lahko novi Lumii brezhibno delujeta, sega od – 40 °C do 65 °C, kar pomeni, da je mogoče S&T Iskratelove Lumie OLT namestiti tako na centralni lokaciji operaterja kot tudi na oddaljenih lokacijah, v zunanjih omaricah, kjer je toplotni nadzor bistveno manj obvladljiv.

Novosti produktnega portfelja na področju širokopasovnih rešitev so bile predstavljene na aprilski konferenci FTTH v Španiji.

S&T Iskratel, informacijske in komunikacijske rešitve, d. o. o., nosilec skupine S&T Iskratel, je vodili evropski ponudnik celovitih in visoko zanesljivih rešitev za varno, pametno in bolje povezano prihodnost. Skupina je s širokim portfeljem informacijskih, komunikacijskih in poslovnih rešitev v kombinaciji z najhitrejšo in zanesljivo podporo prisotna v več kot 50 državah po svetu. S svojim h kupcem usmerjenim pristopom, lastnimi raziskovalno-razvojnimi in proizvodnimi centri ter več kot 1000 zaposlenimi v 10 državah, je skupina S&T Iskratel v letu 2022 ustvarila več kot 150 milijonov evrov prometa. Rešitve skupine izpolnjujejo zahteve hitro razvijajočih se digitalnih okolij in igrajo pomembno vlogo pri razvoju naprednejše, bolj povezane, trajnostne in varne družbe. S&T Iskratel, zaupanja vreden partner za digitalno prihodnost. Več informacij: www.snt-iskratel.si.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
omrežna infrastruktura

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Kontron, d. o. o.
Za več informacij so vam na voljo pri Kontron, d. o. o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Kontron, d. o. o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

NLB d. d.

Trg republike 2, 1000 Ljubljana, Tel: 01 477 2000
Dobro delujoč finančni sistem je temelj sodobnega gospodarstva in banke pri tem opravljajo pomembno družbeno funkcijo. Banke morajo biti zmožne posojati denar potrošnikom in podjetjem ... Več

MLACOM d.o.o.

Pot heroja Trtnika, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 500 87 75
Tehnologija se nezadržno razvija naprej. Za vogalom je vedno novo odkritje, ki lahko spremeni tako zasebna kot poslovna okolja. Eden največjih izumov je zagotovo računalnik, ki ... Več

RSLukan, Matjaž Lukan s.p.

Pri malem kamnu 11, 1000 Ljubljana, Tel: 051 302 160
Delovanje sodobne družbe je pogojeno z brezhibnim delovanjem računalniških in informacijskih sistemov. Predstavljajte si svet brez tehnologije ali še huje, svet brez ustrezne IT ... Več

ALTERNA DISTRIBUCIJA d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 01 520 28 00
S svojimi dolgoletnimi izkušnjami in poslovno zrelostjo poznana kot ena vodilnih in najtrdnejših tovrstnih družb v Sloveniji. Osnovna dejavnost družbe je distribucija računalniške ... Več