Računalništvo, telefonija
16.03.2017 06:39
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Spremenite vsako mizo ali steno v tablični računalnik

Spremenite vsako mizo ali steno v tablični računalnik
Spremenite vsako mizo ali steno v tablični računalnik

Pri podjetju Sony bodo kmalu v evropskem prostoru ponudili v prodajo nadvse zanimivo napravo, ki bo zagotovo precej poenostavila vsakodnevna opravila. Gre za nadvse zanimiv projektor s prodajno oznako Xperia Touch, ki lahko vsako površino v trenutku preobrazi v praktični tablični računalnik z mobilnim operacijskim sistemom Android. Z novostjo lahko na steno ali mizo projiciramo sliko do velikosti 203,2-centimetra oziroma 80 palcev in z ločljivostjo do 1.366 x 768 slikovnih točk, kar je več kot dovolj za številna opravila.


Zanimiv projektor Sony Xperia Touch zaznava položaj naših prstov na steni ali mizi, in sicer preko namenskih kamer, njihovo gibanje pa nato namenska programska oprema spremeni v ukaze za mobilni operacijski sistem Android, ki je nameščen na vgrajenem pomnilniku. Ker kamera lahko v danem trenutku loči do 10 prstov, to pomeni, da lahko novost uporabljamo tudi za nekoliko zahtevnejša dela, kot so na primer urejanje slik ali pa le igranje klavirja na mizi. Če pa uporaba prstov ni mogoča oziroma jih ne želimo uporabiti, je tu na voljo sistem za prepoznavanje glasovnih ukazov, in sicer preko sistema Google Assistant. Ker sta tu na voljo tudi spletna kamera ločljivosti 13 milijonov slikovnih točk in kakovostni vgrajeni zvočniški sistem, to pomeni, da jo lahko uporabimo tudi za opravljanje telefonskih klicev preko priljubljene spletne storitve. Ta ima celo vgrajeno baterijo, ki mu zagotavlja avtonomijo delovanja do ene ure.


Zanimiv in vsestransko uporaben projektor Sony Xperia Touch bo na evropskem trgu in po vsej verjetnosti tudi pri nas naprodaj že to pomlad. Na žalost bo za nakup naprave potrebno globoko seči v žep, saj bodo trgovci zanjo zahtevali kar okoli 1.500 evrov.


Prijavi napako v članku