Računalništvo, telefonija
09.06.2016 06:56
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Spremenite svoj iPhone v Android

Android 6.0.1 Marshmallow se odlično prilega pametnemu mobilnemu telefonu iPhone.
Android 6.0.1 Marshmallow se odlično prilega pametnemu mobilnemu telefonu iPhone.

Čeprav sta operacijska sistema iOS in Android povsem različna mobilna ekosistema, ju strokovnjaki širom sveta na takšen ali drugačni način poskušajo združiti pod eno streho. Med njimi je zdaleč najbolj uspešen strokovnjak Nick Lee, kar je ponovno dokazal z novim podvigom. Ta je namreč pripravil poseben etui oziroma ohišje, ki pametni mobilni telefon iPhone začasno spremeni v mobilni telefon Android.

Ohišje dejansko poskrbi, da lahko prirejeno različica mobilnega operacijskega sistema Android 6.0.1 Marshmallow upravljamo prek zaslona mobilnega telefona iPhone, za povezavo pa se uporablja priključek Lightning v navezi z namensko mobilno programsko opremo. Tu velja omeniti, da mobilni operacijski sistem Android ni nameščen na mobilnem telefonu iPhone, ampak na miniaturnem računalniku, ki je vgrajen v sam etui. Tu gre za miniaturni računalniški sistem LeMaker HiKey, ki temelji na osnovi osemjedrnega procesorja Kirin 620 (sredice ARM Cortex A53), za zagotavljanje zadostne količine električne energije pa skrbi miniaturna baterija kapacitete 650 miliamprer ur.

Kako se Android obnese na zaslonu pametnega mobilnega telefona iPhone 6S Plus pa si lahko ogledate na spodnjem videoposnetku oziroma na spletni povezavi bit.ly/iPhone6S-Android.


Prijavi napako v članku