Igre
10.01.2017 06:34

Deli z drugimi:

Share

Spoznajte prvi Samsungov igričarski prenosnik

Ljubiteljem računalniških iger se bodo novi prenosniki Samsung Odyssey nedvomno takoj priljubili!
Ljubiteljem računalniških iger se bodo novi prenosniki Samsung Odyssey nedvomno takoj priljubili!

Čeprav so pri podjetju Samsung konec leta 2014 sprejeli odločitev, da prenosne računalnike umakne iz evropskega trga, ta odločitev na srečo ni prizadela ljubitelje računalniških iger. To je Južnokorejski gigant dokazal na letošnjem sejmu elektronike CES 2017, saj je javnosti razkril prvo družino svojih prenosnikov, ki so namenjeni igranju najzahtevnejših iger. Tu gre za družino prenosnih računalnikov Odyssey, ki bodo na prodajne police trgovin izbranih evropskih držav prispeli 15. februarja letos.

Podjetje Samsung bo ljubiteljem najzahtevnejših iger ponudil v prodajo dve različici prenosnih računalnikov družine Odyssey, in sicer z zasloni z 39,6-centimetrsko (15,6-palčno) in 43,9-centimetrsko (17,3-palčno) diagonalo, pri čemer bo ločljivost vsaj zaenkrat znašala le 1.920 x 1.080 slikovnih točk. Kupci bodo lahko izbirali med črno in belo barvo ohišja ter med različnimi konfiguracijami strojne opreme. Manjši model z zaslonom z 39,6-centimetrsko diagonalo bo opremljen z do 32 gigabajtov pomnilnika in pogonom Solid State z 256 gigabajti prostora, medtem ko bo večji model na voljo s kar do 64 gigabajtov sistemskega pomnilnika in pogonom Solid State z 512 gigabajti prostora. Oba modela pa bosta opremljena z zmogljivimi Intelovimi procesorji sedme generacije (sredice Kaby Lake).

Igričarski prenosnik Samsung Odyssey bo na voljo z vgrajeno grafično kartico Nvidia GeForce GTX 1050, medtem ko bodo kupci večjega modela lahko izbirali med grafičnimi karticami GeForce GTX 1060 in GeForce GTX 1070. Večji model ima tudi tako imenovani gumb »Beast Mode«, ki bo poskrbel za to, da bo vgrajena strojna oprema maksimalno izkoriščena. Ker gre za igričarske prenosne računalnike, ti ne bodo ravno lahki, saj manjši prenosnik tehta 2,53 kilogramov, večji pa kar zavidljivih 3,79 kilogramov. Novincem piko na i pa dajeta še večbarvno osvetljena kakovostna tipkovnica in sledilna ploščica z osvetljenim robom v obliki očesa.

Ljubiteljem računalniških iger bo podjetje Samsung sprva ponudilo v prodajo le manjši model prenosnih računalnikov družine Odyssey. Igričarji bodo morali globoko seči v žep, saj bo v Združenih državah Amerike za vstopno različico treba odšteti kar okoli preračunanih 1.140 evrov. Samsung žal še ni razkril podatkov o tem, kdaj bo ponudil v prodajo še igričarski prenosnik z večjo diagonalo.


Prijavi napako v članku