Računalništvo, telefonija
26.02.2017 16:53
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Spoznajte novi Huawei P10

Spoznajte novi Huawei P10
Spoznajte novi Huawei P10

Serija P se predstavi v novih barvnih kombinacijah in s portreti v stilu Leice.

Tik pred začetkom sejma Mobile World Congress 2017 je Huawei Consumer Business Group predstavil P10 in P10 Plus. Težko pričakovan naslednik v seriji P je kombinacija čudovite strojne opreme in najnovejših napredkov na področju programske opreme. Še več – novi pametni telefon se predstavlja v novih barvnih kombinacijah ter z novo dvojno kamero Leica različice 2.0, ki ponuja vrhunski portretni način in novo prednjo Leica kamero, ki omogoča neverjetne selfije.

Skupaj s Huawei P10, so predstavili tudi drugo generacijo pametne ure Huawei Watch 2 in Porsche Design Huawei Smartwatch. Ta športna ura s 4G/LTE povezljivostjo združuje inovativne tehnologije z avtentično spretnostjo izdelave ter se ponaša z atletskim, stilskim in lahkim oblikovanjem.

“Želimo navdihniti ljudi, da oživijo svet s pomočjo čudovitih fotografij. Naša izjemna nova naprava v seriji P s prebojem na področju dvojne kamere, ki smo jo zasnovali skupaj s podjetjem Leica, proslavlja umetnika v vsakemu izmed saj nam daje moč, da zajemamo izkušnje, ki oblikujejo naša življenja,” je na predstavitvi povedal Richard Yu, direktor Huawei Consumer Business Group. “Na podlagi neverjetnega uspeha Huawei P9 in P9 Plus smo zasnovali Huawei P10 z izjemnimi in inovativnimi novimi napredki, ki uporabnikom prinašajo izkušnjo močne naprave.”

Huawei P10 je prikaz Huaweijeve stalne predanosti h postavljanju novih standardov na področju zmogljivosti in navdihovanju kreativnega izražanja. Glavni atributi novega telefona so:

  • Leica dvojna kamera 2.0 za Huawei P10 ter Leica dvojna kamera 2.0 Pro Edition za Huawei P10 Plus, ki se ponaša z artističnim načinom za portrete z natančno 3D prepoznavo obraza, dinamično osvetljitvijo, obogatenimi portreti, naravnim bokeh učinkom in Huaweijevim hibridnim zomom ter prvo prednjo Leica kamero z novim, večjim senzorjem ter večjo zaslonko za osupljive selfije;
  • trendovske barve in oblikovanje ter t.i. Hyper Diamond-cut obdelavo ter barvne variante, ki so nastale v medindustrijskem sodelovanju s Pantonom;
  • procesor Kirin 960, Huawei Ultra Memory in novi EMUI 5.1 uporabniški vmesnik z vodilnim 4×4 LTE MIMO sistemom anten ter 2×2 Wi-Fi MIMO sistemom anten za neprekosljivo zmogljivost.

Umetniški fotografski studio v tvojih rokah

Predstavitev Leicine dvojne kamere v različici 2.0 na zadnji strani in prednje Leica kamere v novem telefonu Huawei P10 pomeni, da lahko potrošniki raziskujejo celoten spekter portretne fotografije. Z 12 milijonov točk velikim RGB senzorjem ter 20 milijonov točk velikim monokromatskim senzorjem ter izboljšanimi algoritmi, Huawei P10 prinaša vrhunske tehnične in umetniške fotografske lastnosti na pametnem telefonu.

Da bi uporabniku pomagali urejati in prilagajati njegove fotografije, je portretni način na Huawei P10 obogaten z naprednim in natančnim 3D zaznavanjem obraza, ki izkorišča 190 podrobnih prepoznavnih vozlišč za hitrejše in bolj natančno prepoznavanje obraznih potez.

Prepoznavanje obrazov je temelj Huaweijevega dinamičnega načina osvetljevanja in prilagoditve portretnih lastnosti, s katerimi je Huawei zgradil slikovni algoritem, ki temelji na obsežni raziskavi različnih oblik obrazov in tonov kože. Z razumevanjem relativne postavitve obraznih potez in edinstvenosti tipov kože, so lahko izboljšave portretov nanesene bolj naravno. Na primer: dinamično osvetljevanje mora upoštevati pozicijo in velikost nosa osebka, da doda pravilne osvetlitve in sence oz. točen ton kože ob nanašanju popravkov.

Dodatno Huawei P10 vsebuje algoritme za samodejno zaznavanje in sledenje sprememb ambientalne osvetlitve, s katerimi nato samodejno prilagodi nastavitve za zajem slik. Pri uporabi prednje kamere na Huawei P10 pa telefon samodejno zazna ali uporabnik zajema selfie ali pa napreden selfie z več ljudmi. V trenutku, ko kamera zazna, da je na sliki več ljudi, preklopi na širokokotni način.

Obe napravi se ponašata z možnostjo zameglitve ozadja za monokromatke in barvne fotografije. S pomočjo algoritma za zaznavanje globinske ostrine se v ostrih delih poudarita ostrina in barva, medtem ko zamegljeni deli ostanejo neostri. Huawei P10 se ponaša z drugo generacijo dvojne Leica kamere. Ta prinaša nove Leica leče, ki imajo f/1.8 zaslonko.

V sodelovanju s podjetjem GoPro, Huawei P10 prinaša t.i. Highlits funkcijo, ki iz zajetih fotografij sestavi fotografski album na podlagi ljudi, krajev ali dogodkov ter generira video zgodbe na podlagi bogatih predlog z naprednimi možnostmi urejanja, ki temeljijo na integraciji aplikacije GoPro Quik.

Ikonično oblikovanje serije P s pridihom trendov

Z vodilnim oblikovalskim znanjem je Huawei P10 čudovito oblikovana mojstrovina od znotraj navzven. Huaweijeva oblikovalska ekipa, nikoli zadovoljna s statusem quo, je s Huaweijem P10 predstavila prvo t.i. Hyper Diamond-cut obdelavo na pametnem telefonu, ki dopolnjuje prefinjene brušene in visokosijajne površine.

Huawei P10 je prav tako na voljo v naboru edinstvenih barv, ki so rezultat prvega medindustrijskega sodelovanja z barvnim inštitutom Pantone – največjo avtoriteto na področju barv na svetu. Z združitvijo Huaweijevih oblikovalskih spretnosti in zaupanja vrednih barvnih zamisli inštituta Pantone, smo ustvarili dve novi barvni osebnosti, ki odražata sodobnega kupca in oblikujeta nove barvne trende na mobilnem trgu. Dazzling Blue in Pantonova barva leta 2017, Greenery, sta bili zasnovana na barvnem inštitutu Pantone in optimizirana pri Huaweiju za čudovito, sijočo obdelavo.

Obdelava Hyper diamond-cut bo na voljo v barvah Dazzling Blue in Dazzling Gold. Greenery, Rose Gold, Mystic Silver, Graphite Black in Prestige Gold bodo na voljo v brušeni obdelavi; Ceramic White pa bo na voljo v visokosijajni obdelavi.

Po vzoru ikoničnega oblikovanja serije P je Huawei P10 eleganten in prijeten za držanje v roki s samo 6,98 mm debeline. V primerjavi s konkurenčnimi napravami s izbočenimi kamerami se Huawei P10 ponaša s tipičnim ravnim steklom preko kamere na hrbtni naprave. Tako 5,1 palčni kot tudi 5,5 palčni model se ponaša s Crning Gorilla Glass 5 zaščitnim steklom in ozkim robom ob zaslonu, medtem ko ima Huawei P10 Plus 2K zaslon za več podrobnosti.

Poleg kovinskega ohišja, ki prinaša minimalistično in čisto oblikovanje, imata Huawei P10 in P10 Plus čitalec prstnih odtisov nameščen na prednji strani pod enotnim steklom. Čitalec prstnih odtisov nadomesti gumbe na zaslonu in s tem ponuja večjo površino za sliko na zaslonu, pri čemer hkrati poskrbi za hitrejši pametni dotik ter boljšo ergonomijo.

Izjemen napredek zmogljivosti za boljšo učinkovitost in povezljivost

Huawei P10 ponese učinkovitost in prilagodljivost pametnega telefona še korak dlje, zahvaljujoč zmogljivemu procesorju Kirin 960 in povsem novemu EMUI 5.1 uporabniškemu vmesniku. Kirin 960 je najnovejše, visoke zmogljivo čipovje. Glavni procesor prinaša najboljšo večjedrno zmogljivost med vsemi čipovji na trgu, medtem ko se grafični procesor ponaša s kar 180 % izboljšavo v zmogljivosti ter 40 % višjo energijsko učinkovitostjo.

Z nadaljevanjem prelomnega uporabniškega vmesnika EMUI 5.0, EMUI 5.1 naredi še korak dlje z izboljšano uporabniško izkušnjo, optimizacijami zmogljivosti ter več novimi lastnostmi. Machine Learning Algorithm (algoritem strojnega učenja), na primer, se uči navad uporabnika in tako zna predvidevati rabo aplikacij ter s tem inteligentno alocira in reciklira sistemske vire.

Nad strojnim učenjem se nahaja Huawei Ultra Memory. Najprej se algoritem strojnega učenja nauči kako uporabnik uporablja telefon. Nato pa Huawei Ultra Memory uporabi pridobljene podatke, da predvidi rabo aplikacij in tako upravlja delovni pomnilnik, s čimer doseže, da se aplikacije in storitve, ki so najbolj pogosto v uporabi, zaganjajo hitreje in se s tem boljšo večopravilnost. EMUI 5.1 prav tako prinaša Huawei Ultra Response, ki temelji na hitrejšem krmilnem gonilniku dotika, s čimer zagotavlja bolj gladko uporabniško izkušnjo.

Veliki, 3.200 in 3.750 mAh bateriji v Huawei P10 in P10 Plus vsebujeta Huaweijevo SuperCharge tehnologijo (5 V/4,5 A). Huawei SuperCharge vsebuje Huaweijev Super Safe 5 stopenjski mehanizem, ki omogoča nadzorovanje napetosti, toka in temperature v realnem času, kar ne zagotavlja samo hitrega ampak tudi varno polnjenje.

Kirin 960 in EMUI 5.1 omogočata najbolj napredno izkušnjo in vrhunsko omrežno povezljivost. Huawei P10 Plus je prvi pametni 4.5G telefon na svetu, ki ponuja 4×4 MIMO (Multiple In, Multiple Out) sistem anten (4 fizične antene), ki zagotavljajo hitrejšo in bolj stabilno povezavo, s katero je mogoče doseči hitrosti do 600 Mb/s (CAT12). Tako Huawei P10, kot Huawei P10 Plus bosta imela tudi 2×2 Wi-Fi MIMO sistem anten (2 anteni). Za uporabnike, ki potrebujejo hitrejše in bolj natančno navigiranje s pomočjo zemljevidov in drugih aplikacij pa Huawei HiGeo tehnologija združuje velepodatke (Big Data) s podatki satelitov in omrežij.

Razširjen ekosistem partnerjev za navdihovanje kreativnega izražanja

Poleg dolgoročnega sodelovanja s podjetjem Leica Camera, Huawei na globalnem nivoju sodeluje z galerijo Saatchi pri pripravi prve razstave, ki raziskuje zgodovino selfijev od Velazqueza do današnjih dni, naslovom From Selfie to Self-Expression (Od selfija do samoizraznosti). Otvoritev bo v galeriji Saatchi v Londonu, 31. marca 2017. Razstava bo izpostavila pomen pametnih telefonov kot umetniškega medija za izražanje samega sebe.

Huawei je prav tako postal partner Central Saint Martins, vodilnega centra za umetnost in oblikovanje. S črpanjem navdiha talentov za prihodnje oblikovanje je 60 študentov dobilo nalogo oblikovati koncepte dodatkov za Huawei P10, ki se zlijejo med svetom tehnologije in mode.

Pri snovanju dodatkov se je priključil umetniški talent modne blagovne znamke Ricostru, Rico Machit Au. Partnerstvo z Ricostru prinaša novo estetiko tehnološkemu oblikovanju z zlivanjem Huaweijevih inženirskih odličnosti in futurističnega duha znamke Ricostru. Natančni kroji, inovativna izdelava in visokotehnološke tkanine, ki so prevedeni v dodatke za pametni telefon, so udobni, čisti in luksuzni na dotik, s čimer dvigajo lepoto Huaweijevih pametnih telefonov.

Nenazadnje pa sta tukaj še Huawei in Vogue, ki se s skupnimi močmi osredotočata na poustvarjanje 10 najbolj ikoničnih naslovnic iz preteklost s pomočjo novega pametnega telefona Huawei P10. S tem se bo ustvarila razstava z naslovom “Coming into Fashin: A Century od Photography at Condé Nast,” ki si jo bo mogoče ogledati v Ullens Center for Contemporary Art (UCAA) v Pekingu. S pomočjo studijskih zmogljivosti kamere na Huawei P10 je svetovno znani modni fotograf Jumbo Tsui poustvaril slike s telefonom.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Sidera logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku