Računalništvo, telefonija
23.11.2018 08:00

Deli z drugimi:

Share

Spoznajte nosljivo napravo, ki je ne boste občutili

Spoznajte nosljivo napravo, ki je ne boste občutili
Spoznajte nosljivo napravo, ki je ne boste občutili

Nominiranec za Wareable Tech Awards 2018 Zwift je javnosti končno predstavil novi produkt RunPod, ki je v bistvu cenovno ugodnejša varianta podobnih produktov in predstavlja ključni del Zwiftove virtualne platforme, namenjene treningu takšne ali drugačne vrste.

RunPod se, kot lahko vidimo na sliki, nastavi na vezalke športnih copat in se brezžično sinhronizira s tekaškim načinom na Zwiftu. Ko se začnemo premikati oz. teči, RunPod meri hitrost in razdaljo, ki jo opravimo.

Nosljiva naprava, ki jo namestimo na vezalke športnega copata, tehta vsega 13 gramov, kar pomeni, da definitivno ne bomo čutili nikakršne teže med samim tekom. Napravo poganja standardna CR2032 baterija (takšno najdemo recimo v urah), kar pomeni, da bi RunPod moral zdržati dovolj časa, da se vrnemo tudi iz daljšega teka. Mogoče je tukaj potrebno izpostaviti majhno slabost, namreč naprave ne moremo polniti, ampak moramo enostavno zamenjati baterijo, ko zmanjka energije.

Kar se tiče samega izgleda je RunPod identičen kot Milestone Pod. Medtem, ko je bil Zwift primarno narejen za kolesarje, je letošnji poskus na področju teka prinesel kar nekaj novih lastnosti, ki bodo navdušile predvsem tiste, ki imajo raje tek kot kolesarjenje. Nova verzija tako prinaša “runner-only” rute, več načinov treninga in večjo izbiro virtualnih krajev, kjer lahko nabiramo svoje kilometre.

Zwift RunPod je že na voljo, in sicer na uradni spletni strani Zwifta za ceno 29,99 ameriških dolarjev (preračunanih 26,3 eur). To je seveda precej cenejša izbira kot 100 dolarjev vreden Stryd Live, ki je izšel v začetku letošnjega leta. Je pa tudi res, da je Stryd tehnično omejena verzija in ga zelo težko dobimo.


Prijavi napako v članku