Prenosni računalniki
19.02.2018 20:11

Deli z drugimi:

Share

Spoznajte Microsoftovo aplikacijo za prenašanje fotografij

Spoznajte Microsoftovo aplikacijo za prenašanje fotografij
Spoznajte Microsoftovo aplikacijo za prenašanje fotografij

Če uporabljate osebni računalnik in pametni telefon, verjetno veste, da je prenašanje in pošiljanje datotek med enim in drugim pogosto velik problem. Microsft je kot kaže končno našel rešitev. Nova aplikacija, Photos Companion, uporabnikom omogoča premikanje fotografij med računalnikom in telefonom z uporabo brezžične povezave. Če pomislimo nekoliko natančneje, je Microsoftova aplikacija Photos Companion odgovor na Applov AirDrop, vendar prva dela tako na iOS kot Android napravah.

Za začetek poskeniramo QR kodo iz aplikacije Photos na Windows 10 napravi – to zagotovi, da sta telefon in računalnik povezana z istim Wi-Fi omrežjem. Ko kodo poskeniramo lahko brez težav prenesemo fotografije na računalnik.

Microsoft trdi, da je ob ustvarjanju predstavljen aplikacije imel v glavi predvsem množice študentov, ki delajo na skupnih projektih in pogosto začnejo na mobilnih napravah in končajo na skupnih računalnikih univerz. Seveda obstaja na stotine različnih storitev, ki omogočajo takšno delo v skupinah in na projektih, vendar je Microsoft zagotovil, da bo za nadaljnjim razvojem takšnih aplikacij postal konkurenčen akterjem kot so Dropbox in podobni.

Torej težav s prenašanjem fotografij iz ene naprave na drugo je z novo Microsoftovo aplikacijo konec. Morda Photos Companion res ni tako dovršena aplikacija kot je to AirDrop, vendar pa ne smemo pozabiti, da gre za aplikacijo, ki je kompatibilna tako z iOS kot Android napravami. To je njena glavna konkurenčna prednost glavna iztočnica za nadalnji razvoj.


Prijavi napako v članku