Računalništvo, telefonija
12.04.2016 14:54

Deli z drugimi:

Share

Športna kamera Ricoh WG-M2

Nov model Ricoh športne kamere WG-M2 je na prvi pogled precej podoben predhodnici, vendar bistveno posodobljen. S svojo enostavnostjo uporabe (za vodotesnost ne potrebuje nobenega dodatnega ohišja), vgrajenim LCD zaslonom in WiFi povezavo cilja na hobi in družinske uporabnike.
Športna kamera Ricoh WG-M2
Športna kamera Ricoh WG-M2

Najbolj očitna razlika v primerjavi s predhodnico WG-M1 je velikost, saj je WG-M2 skoraj tretjino lažja ter manjša. Kljub majhnosti je še vedno odporna na padce (do 2 m) ter vodotesna do globine 20 m (brez potrebe po dodatnem vodotesnem ohišju), do živega pa ji ne pride niti mraz do -10 stopinj Celzija.

Povsem nov je relativno zelo svetel (f/2) ultra širokokotni objektiv z ekvivalnentno goriščno razdaljo 14 mm in zornim kotom kar 204 stopinje. Ricoh je razširil nabor snemalnih možnosti in ta poleg Ultra HD 4K videoposnetkov pri 30 fps (100 Mbps) nudi še Full HD 1080p pri 60/ 30 fps ter način počasnega posnetka v HD 720p resoluciji pri 120 fps, na voljo je digitalni stabilizator slike Movie Shake Reduction. V načinu fotografiranja nudi možnost zaporednega slikanja z 10 posnetki na sekundo.

Avanturističnim navdušencem je z WG-M2 na voljo kompaktna in zmogljiva športna kamera, ki jo je zaradi standardnega 1/4-inčnega navoja mogoče pritrditi na širok razpon dodatkov, poleg tega prek vgrajene Wi-Fi povezave omogoča daljinsko upravljanje s pametnim telefonom in hitro deljenje posnetkov na družabnih omrežjih.

Kamera meri 57,4 x 34,1 x 77,8 mm in z vstavljeno baterijo tehta cca. 140 g.

Na voljo je v srebrni ali oranžni barvi za 299 eur.

Zastopa: Foto Beseničar d.o.o., Ljubljana

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem FOTO BESENIČAR d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri FOTO BESENIČAR d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem FOTO BESENIČAR d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku