Facebook
27.12.2011 13:41
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Sporočila na Facebooku tudi po smrti?

Aplikacija »If I die« nam ponuja možnost, da za seboj pustimo zadnje sporočilo na Facebooku.
Aplikacija »If I die« nam ponuja možnost, da za seboj pustimo zadnje sporočilo na Facebooku.

Družbena omrežja v zadnjih nekaj letih sunkovito povečujejo število registriranih uporabnikov. To ne preseneča, saj so mnogim računalničarjem v veliko pomoč pri ohranjanju tako osebnih in poslovnih kot družinskih stikov. Družbeno omrežje Facebook lahko sedaj poskrbi celo za naše »življenje po smrti«. Da, pravilno ste prebrali. Facebook lahko odslej poskrbi, da v primeru naše nenadne smrti, za to izvejo vsi naši prijatelji in znanci.

Za objavo sporočil na družbenem omrežju Facebook bo po naši smrti poskrbela brezplačna spletna aplikacija »If I die«. Ta je dosegljiva na spletnem naslovu http://goo.gl/oFAEq in omogoča, da ustvarimo video ali tekstovno sporočilo, ki bo objavljeno le, ko umremo. Avtorji aplikacije zagotavljajo, da je ta tako varna, kot je življenje po smrti. Za objavo posmrtnega sporočila na priljubljenem družabnem omrežju morajo namreč našo smrt potrditi trije prijatelji, ki smo jih za ta namen izbrali.

Uporaba aplikacije »If I die« je sila enostavna. Najprej kliknemo na spletno povezavo http://goo.gl/oFAEq in aplikaciji na našem Facebookovem profilu dovolimo dostop do naših osnovnih informacij, pošiljanje e-pošte in objavo z našega profila. Nato ustvarimo video ali tekstovno sporočilo ter izberemo tri zaupanja vredne prijatelje. Ti bodo lahko »uradno« potrdili našo smrt. Ko bodo to storili, se bo naše sporočilo avtomatično objavilo na našem Facebookovem profilu. Enostavno, mar ne?


Prijavi napako v članku