Računalništvo, telefonija
30.07.2008 08:09
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Spletno napovedovanje prihodnosti

Dar napovedovanja prihodnosti je bil že od nekdaj pridržana pravica v odročnih lopah živečih starih ženic in še te niso bile vedno zanesljiv vir nasvetov. Če menite, da ste vešci uspešnega predvidevanja lahko svoje nadnaravne sposobnosti preizkusite tudi na spletu.

Spletna izdaja Washington Posta je sklenila dogovor s spletno stranjo Predictify, ki se ukvarja prav z napovedovanjem prihodnosti s pomočjo posebnega statističnega sistema. Vsak vpisan uporabnik se lahko odloči za eno izmed podanih možnosti, kako se bodo dogodki prihodnosti razpletli (na primer kdo bo predsednik ZDA), lahko pa o temi izrazi tudi svoje mnenje. Pravilni in nepravilni namigi se pri uporabnikih shranjujejo in tako dobijo naknadni odgovori vedeževalcev, ki imajo bolše rezultate, večjo težo v primerjavi s “slabšimi” tekmeci. Odločanja obiskovalcev strani se po tem ključu beležijo, tako pa nastane skupna, vsaj statistično gledano, najboljša napoved prihodnosti.

Kot dodatna spodbuda izjemno dobrim vedeževalcem pa so številna, od raznih podjetij sponzorirana vprašanja o prihodnosti. Pravilni odgovori na te lahko uporabnike poplačajo in jim sofinancirajo nakup novega kompleta kart tarot ali pa celo kristalne krogle. Zanimivo je, da ponudbo spletne strani Predictify sprejema vse več spletnih različic tiskanih medijev.


Prijavi napako v članku