Poslovne rešitve
10.03.2021 14:33
Posodobljeno 4 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Spletni trgovci, pozor: kako zastaviti ciljni ROAS in CPO?

Če ste kliknili na ta članek, ste verjetno že slišali za ROAS in CPO, ampak za vsak slučaj bomo pojasnili ponovno. ROAS (angl. return on ad spend) in CPO (angl. cost per order) sta metriki, ki se ju pogosto uporablja pri merjenju rezultatov v performance marketingu. Povesta nam, kako uspešni so naši oglasi v razmerju s stroški oglaševanja.
Uresničite marketinške cilje z orodjem ROAS monster.
Uresničite marketinške cilje z orodjem ROAS monster.

Da bi potegnili jasno črto med uspešnimi in neuspešnimi oglasi, moramo za ROAS in CPO določiti ciljne vrednosti. Poglejmo, kako pravilno določiti svoj ciljni ROAS in ciljni CPO.

Ciljnih vrednosti za ROAS in CPO ne moremo določiti po želji. Konec koncev govorimo o vodenju podjetja, ne pa o tem, kaj bomo jedli za kosilo. Gre za metriki, ki se nenehno spreminjata, zato moramo tudi ciljne vrednosti sproti prilagajati glede na spremembe na trgu. Ampak do tega pridemo kasneje. Kar lepo po vrsti.

Kako izračunati ciljni CPO?

Ciljni CPO je najvišja cena na naročilo, ki si jo lahko privoščite za oglaševanje. Zastaviti jo morate tako, da še vedno ustvarjate dobiček.

Ko računate ciljni CPO, vzemite maloprodajno ceno izdelka in odštejte veleprodajno ceno, davek, stroške poštnine, embalaže, odstotek neprevzetih paketov in ostale stroške, povezane z izdelkom. Številka, ki vam ostane, je vaš ciljni CPO.


Recimo, da prodajate izdelek za 50 €. Po tem ko odštejete vse stroške, povezane z izdelkom, vam ostane 10 €, kar pomeni, da je to vaš najvišji CPO. Če za naročilo porabite več kot 10 € oglaševalskega budgeta, ustvarjate izgubo.

Kaj pa vaš dobiček? Seveda, radi bi kaj zaslužili. In tudi boste. Ko boste poznali vaš ciljni CPO, boste takoj videli, katere kampanje morate prilagoditi, katere morate ustaviti in katerim lahko zvišate budget. Ko boste kampanjam začeli višati budgete, bo število naročil naraslo in začel se bo kazati dobiček. Ne pozabite, večina podjetij, ki se ukvarja s spletno prodajo, ustvari največ profita z višanjem budgeta kampanj (angl. scaling). Če res želite biti previdni, lahko odštejete še nekaj evrov od ciljnega CPO-ja. Ampak pozor! To lahko posledično vpliva na odločitve pri optimizaciji oglasov.

Kako izračunati ciljni ROAS?

Ciljni ROAS vam pove, koliko dobička morate ustvariti za vsak porabljen euro, da ustvarite profit.

Izračun je preprost: poznati morate povprečno vrednost naročila ali AOV (angl. average order value) in ciljni CPO. Ciljni CPO potem delite s svojim AOV-jem.


Recimo, da je vaša povprečna vrednost naročila 40 €, ciljni  CPO pa je 10 €. Če delite AOV s CPO, dobite ciljni ROAS, ki je v tem primeru 4.

Zakaj AOV in ne maloprodajna cena? Namesto AOV lahko uporabite tudi maloprodajno ceno. Hkrati pa se morate zavedati, da ste s tem iz enačbe izključili naročila z več izdelki, upsell izdelke itd., kar lahko drastično vpliva na vaše rezultate.

Če je maloprodajna cena izdelka 30 € in je vaš ciljni CPO 10 €, je vaš ciljni ROAS 3. Ne pozabite, da bodo morda kupci naročili več kot 1 izdelek, to pomeni, da morate upoštevati tudi povprečno vrednost naročila (AOV) ali pa bo vaš ciljni ROAS prenizek. Če je vaš AOV na primer 40 €, potem vaš ciljni ROAS ni 3, ampak 4!

Ogromna razlika! Pomislite na vse kampanje, ki bi jih izklopili, ker bi imele ROAS med 3 in 4. Z uporabo AOV-ja pa ste zdaj ugotovili, da so dejansko profitabilne.

ROAS ali CPO – kaj izbrati?

To je težko vprašanje in odgovor je odvisen od preferenc vsakega posameznika. Ampak po domače povedano je ROAS večji car kot CPO. Cena na naročilo je zelo koristna pri velikih količinah naročil, a se osredotoča samo na povprečne stroške posameznega dejanja (v tem primeru nakupa).

Naj razložimo. Če za eno konverzijo porabite 10 € za oglase, je vaš CPO 10 €. Super, ampak poglejte tole: 

  • če vaš izdelek stane 5 €, je ROAS 0,5
  • če izdelek stane 30 €, je ROAS 3.

Isti CPO, popolnoma drugačen ROAS.

Za razliko od CPO-ja, ROAS upošteva vrednost posamezne konverzije, kar vpliva na to, kako nastavite cilje in optimizirate oglase.

Kdaj je potrebno prilagoditi ciljni ROAS in CPO?

Če ste določili splošni ciljni ROAS in CPO, je to odličen začetek. Ampak kaj kmalu boste opazili, da morate ciljne metrike določiti vsakemu posameznemu izdelku na vsaki trgovini. O prilagoditvi ciljnih vrednosti za ROAS in CPO razmislite, ko:

– se spremeni veleprodajna cena izdelka,

– naročite večje količine zaloge po nižji ceni,

– se spremeni količina neprevzetih paketov,

– opazite, da se izdelek prodaja v paketu z drugimi izdelki in je povprečna vrednost naročila (AOV) visoka

Na tej točki se verjetno sprašujete, kako boste lahko sledili vsem spremembam in številkam in natančno vedeli, ali ustvarjate dobiček. Izvrstna rešitev je ROAS monster – orodje, ki je bilo zasnovano z namenom, da oceni rezultate vaših oglasov glede na vaše cilje. Opozoril vas bo na izdelke, s katerimi ustvarjate dobiček in tiste, s katerimi ustvarjate izgubo. Pri tem boste lažje in hitreje optimizirali oglase in posledično poleg časa prihranili tudi denar. In najboljša stvar? Lahko ga preizkusite brezplačno za 30 dni.

Za več informacij obiščite roasmonster.net.

Vas zanima več iz te teme?
programske rešitve digitalizacija

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več
Zlati partner

RMC Pro d.o.o.

Brilejeva 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 236 36 33, 031 475 850
Podjetje RMC Pro vam bo pomagalo pri postavljanju in uresničevanju strateških ciljev. Kolikokrat ste se kot odgovorni, kot lastnik podjetja, kot direktor, kot vodja projekta spraševali, ... Več
Zlati partner

Endava

, ,
Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Z več kot 25 letnimi izkušnjami lahko Vibor d.o.o. zadovolji vse potrebe svojih zadovoljnih strank na področju upravljanja z dokumenti. V želji uporabnikom omogočati hitrejše ... Več