Programska oprema
12.06.2006 09:08

Deli z drugimi:

Share

Spletni stražar

Finsko podjetje za računalniško varnost F-Secure je predstavilo novo različico programa F-Secure Internet Gatekeeper za varno uporabo interneta v podjetjih. F-Secure-ov spletni stražar omogoča sprotno preverjanje spletnega prometa in elektronske pošte. Samodejno zazna vrsto podatkov in ukrepa glede na vsebino, tako da uporabniki ne morejo dostopati do nevarnih vsebin.

Novost je tudi uporaba t.i. tehnologije “Zero hour”, ki zazna in prepreči tudi čisto nove, še neznane grožnje. Nova različica vsebuje tudi napredno preverjanje elektronske pošte, ki poleg nevarnih vsebin zazna neželeno pošto (spam). Program se samodejno osvežuje vsaj enkrat na uro in poleg podatkov o škodljivih programih prenaša tudi informacije o nevarnih spletnih straneh, pošiljateljih nezaželene pošte in ostali sumljivi vsebini.

Program je združljiv z obstoječimi rešitvami za elektronsko pošto, tako da se ga enostavno vključi v omrežje, do obstoječega poštnega strežnika pa dostavi zgolj varna in zaželena elektronska sporočila.

Preizkusna različica programa je na voljo na naslovu:
http://www.f-secure.si/


Prijavi napako v članku