Računalništvo, telefonija
19.10.2012 14:49

Deli z drugimi:

Share

Spletni pirati kupujejo več glasbe

Protipiratske organizacije s preganjanjem spletnih piratov pljuvajo v lastno skledo!
Protipiratske organizacije s preganjanjem spletnih piratov pljuvajo v lastno skledo!

Že dalj časa je znano, da protipiratske organizacije širom sveta zaradi prenosa nelegalnih vsebin preganjajo vse kar leze in gre. Spletne pirate javno krivijo za propadanje industrije zabave in jih obtožujejo celo soodgovornosti za gospodarsko krizo. Dejanja protipiratskih organizacij žal kažejo le na to, da se te ne zavedajo, da s preganjanjem spletnih piratov dejansko škodujejo tako glasbeni kot filmski industriji. Spletni pirati so namreč najbolj zvesti in hkrati tudi najboljši kupci.

Da si protipiratske organizacije s preganjanjem spletnih piratov pljuvajo v lastno skledo, so tokrat dokazali pri organizaciji American Assembly. Ti so v okviru ene najobsežnejših raziskav o deljenju avtorsko zaščitenih del v ZDA dokazali, da spletni pirati v povprečju kupijo kar 30 odstotkov več glasbe kot zavedni potrošniki, ki spoštujejo zakonodajo in ne koristijo storitev nelegalnega izmenjevanja datotek. S to raziskavo je organizacija American Assembly jasno pokazala, da založbe vlagajo veliko moči in denarja v preganjanje tistih, ki so v resnici njihove najboljše stranke.

Raziskava organizacije American Assembly o deljenju avtorsko zaščitenih del v ZDA je še pokazala, da si glasbene datoteke nelegalno izmenjujejo tisti, ki imajo glasbo najraje. Za izmenjavo se ti poslužujejo tako svetovnega spleta kot izmenljivih nosilcev podatkov. Ker ti »nepridipravi« resnično obožujejo glasbo in cenijo trud izvajalcev, večkrat posežejo po denarnici in kupijo skladbo ali album, ki jim je najbolj pri srcu. Ti za ta namen zapravijo kar 30 odstotkov več, kot tisti, ki se spletnega piratstva ne gredo. Upajmo, da bo ta raziskava končno streznila naivne protipiratske organizacije.


Prijavi napako v članku