Telefoni
27.09.2018 12:19
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Spletni brskalnik za najzahtevnejše uporabnike je zdaj še boljši

Spletni brskalnik Vivaldi 2.0 vas zagotovo ne bo pustil ravnodušne!
Spletni brskalnik Vivaldi 2.0 vas zagotovo ne bo pustil ravnodušne!

Še nedavno nazaj nas je soustanovitelj podjetja in spletnega brskalnika Opera Jon von Tetzchner prijetno presenetil s prvo različico povsem novega spletnega brskalnika, ki je namenjen predvsem najzahtevnejšim uporabnikom. Grafično všečni spletni brskalnik Vivaldi se namreč lahko pohvali z izjemno hitrostjo delovanja in široko prilagodljivostjo, v osnovi pa močno spominja na brskalnik Opera. Eden izmed glavnih adutov brskalnika je nedvomno vgrajen odjemalnik za elektronsko pošto, ki podpira bogato paleto storitev številnih ponudnikov. Vivaldi navdušuje tudi na račun možnosti nameščanja uporabnih razširitev, ki so bile sicer pripravljene za konkurenčni brskalnik Google Chrome.

Nedavno pa je spletni brskalnik Vivaldi postal še uporabnejši (različica 2.0), saj so ga programerji povsem prenovili in opremili s številnimi novostmi. Ponuja boljše prilagajanje in spreminjanje videza brskalnika, upravljanje z zavihki in varne sinhronizacije podatkov. Med njimi še posebno izstopa možnost prilagajanja videza brskalnika spletni strani, ki jo obiščemo. Izboljšana je bila tudi možnost prikaza spletnih aplikacij in strani v razdeljenem pogledu v osnovnem oknu.

Poleg tega novi spletni brskalnik Vivaldi 2.0 ponuja še veliko dodatnih možnosti za upravljanje zavihkov iz njihovega združevanja, premikanja v stanje mirovanja in izklop zvoka spletnih strani. Seveda ne gre spregledati sinhronizacije podatkov med različnimi osebnimi računalniki, kar vključuje shranjene zaznamke, gesla in zgodovino. To možnost drugi brskalniki sicer ponujajo že dlje, le da Vivaldi 2.0 vse podatke shranjuje na njihovih strežniških sistemih, in sicer v šifrirani obliki.

Najnovejša različica spletnega brskalnika Vivaldi je na voljo za prenos na spletni povezavi https://vivaldi.com/.


Prijavi napako v članku