Računalništvo, telefonija
30.03.2006 12:28
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Spire Coolers Verticool II – Pripravimo se na poletje

Podjetje Spire Coolers je v preteklosti izdalo že precej inovativnih in tehnološko dovršenih hladilnih teles za računalniške sisteme. Zato podjetje, ki pri svojih produktih stavi predvsem na kvaliteto in ugodno ceno tudi pri novem hladilniku kodno poimenovanem SP601B3 ali VertiCool II ni skoparilo z inovativnostjo. Hladilnik z vertikalnim pretokom zraka nase opozori predvsem z velikostjo, saj je precej obilen. Njegova velika prednost pa je tudi prilagodljivost, saj se lahko s pomočjo različnih nastavkov prilagodi praktično vsakemu procesorju, ki je trenutno na tržišču. Problemov mu ne bodo delali ne Celeron D in Sempron procesorji kakor tudi ne zahtevnejši Pentium4 EE in Athlon64 FX procesorji.

Kot smo že omenili je hladilnik precej obsežen, v njegovi notranjosti se skriva bakreno jedro, z dvojnim Heatpipe odvajanjem toplote, bakreno jedro pa je obdano z aluminijastimi rebri, s katerim potem ventilator odvaja toploto. Ventilator je med drugim tudi UV aktiven, kar pomeni da ga bomo s primerno UV lučjo lahko zelo lepo osvetlili. Ventilator svoje delo pravlja dobro, saj bo ob normalni uporabi njegova “glasnost” le 19 dB. Prav tako je sam ventilator tudi precej vzdržljiv, saj naj bi po zagotovilih proizvajalca deloval tudi do 50.000 ur, ob povprečni hitrosti vrtenja 2.000 obratov na minuto.

Podjetje Spire Cooler nam je primerek svojega hladilnika priskrbelo tudi za testiranje tako da smo se lahko na lastne oči prepričalo o njegovih zmogljivostih. Hladilnik je izpolnil naša pričakovanja in brez težav prestal testiranje. AMD Athlon64 3200+ je ob normalnem delovanju dosegel 38 stopinj celzija, ob polni obremenitvi pa se je temperatura ustavila pri 46 stopinjah celzija.


Prijavi napako v članku