Programska oprema
21.03.2007 13:30
Posodobljeno 14 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Spamerji stavijo na popačene slike, a BitDefender se ne da

Najnovejša pogruntavščina nadebudnih pošiljateljev neželene pošte je t.i. popačena slikovna neželena pošta (ang. image distortion spam), ki vsebuje neželena sporočila z dodanimi motnjami.


Sestava neželenih elektronskih sporočil v zadnjih mesecih

Delež te pošte je v zadnjih mesecih iz dobrih 10 poskočil na preko 40 odstotkov celotne e-pošte v EU. Pošiljatelji neželene pošte uporabljajo raznovrstne tehnike manipulacij sporočil kot so dodani ali spremenjeni piksli, zvočne motnje, paketkanje sporočila in mnoge druge, ki onemogočajo orodja za razpoznavo optičnih znakov (OCR) pri zaznavi neželenih sporočil. Še več, pošiljajo lahko isto sporočilo znova in znova, saj s spremembo enega samega piksla ustvarijo novo, unikatno podobo, ki pa seveda ne spremeni samega pomena jedrnega sporočila.

S pojavom popačenih slikovnih e-poštnih sporočil, ki vsebujejo neželene vsebine, so se stopnje zaznave neželene pošte drastično znižale. Stopnja zaznave je padla tudi za 30 odstotkov, kar je pomenilo ogromne količine neželene pošte na vaših računih. Z implementacijo najnovejših tehnologij s področja zaznave neželene pošte, je BitDefender razvil nov slikovni filter SID, ki je svojim uporabnikom ponovno zagotovil več ko 97-odstotno zaznavo, kar potrjuje tudi prejeti certifikat Checkmark Premium AntiSpam za področje zaščite pred neželeno pošto.

SID (Spam Image Distance) je nov slikovni filter, v katerem so implementirane najnovejše BitDefenderjeve tehnologije. SID namesto preverjanja napisane vsebine odkriva osnovne karakteristike sporočila. Z določanjem osnovnih delov sporočila preverja jedro sporočila in ga primerja z neželenimi sporočili v BitDefenderjevi bazi ter tako izvzame naknadno dodane motnje. Predelano sporočilo je tako prepoznano kot neželeno.


Prijavi napako v članku