Operacijski sistemi
20.01.2012 06:08
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Soustanovitelj Appla ima raje Android kot iPhone

Soustanovitelja Appla Steve Wozniak obožuje Android!
Soustanovitelja Appla Steve Wozniak obožuje Android!

Ena izmed največjih odlik soustanovitelja Appla Steva Wozniaka je njegova iskrenost. Ko misli eno stvar jo pove in to neglede na posledice izrečenega. Ta je pred kratkim v intervjuju za medijsko hišo The Daily Beast priznal, da Android danes nudi bistveno več kot operacijski sistem svojega pametnega mobilnega telefona iPhone. Zaradi tega bi si želel, da bi operacijski sistem iOS nudil prav vse, kar danes ponuja Android.

Soustanovitelja Appla Steva Wozniaka pri Androidu navdušujejo predvsem funkcionalnost prepoznave govora, navigacijski sistem GPS in odlično upravljanje s porabo električne energije. Poleg tega obožuje še dodelan uporabniški vmesnik, ki je že povsem primeljiv z mobilnim operacijskim sistemom iOS. Steve Wozniak je celo priznal, da ni prav nič navdušen nad digitalno asistentko svojega mobilnka iPhone 4S. Ko je Siri spraševal za največja jezera v Kaliforniji, mu je vedno odgovorila, da tega ne počne več.

Pri digitalni asistentki Siri ga jezi tudi to, da mora biti vedno povezan na svetovni splet, sicer je ta povsem neuporabna. Mobilnik Android mu po drugi strani ni nikoli odgovoril, da se ne more povezati na internet. Steve Wozniak je še priznal, da je mobilni operacijski sistem Android zelo prilagodljiv in je pisan na kožo zahtevnejšim uporabnikom. Poznavalci so prepričani, da bi Steve Jobs po takem intervjuju soustanovitelja Appla zagotovo močno potegnil za ušesa, saj je podjetju Google vedno očital, da z mobilnim operacijskim sistemom Android posnema iOS. Vse pa kaže na to, da ga zagotovo ne posnema več, saj ga je po mnogih plateh že zdavnaj presegel.

Vas zanima več iz te teme?
Android operacijski sistem

Prijavi napako v članku