Televizorji
05.01.2017 13:13
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Sonyjeva prva OLED televizija vas bo navdušila

Sonyjeva prva OLED televizija vas bo navdušila
Sonyjeva prva OLED televizija vas bo navdušila

LG pazi se, prihaja Sony! Japonski velikan Sony vstopa v tekmo OLED televizij z novim in privlačnim TV zaslonom.

Že dolgo je znano, da zna Sony narediti dobre OLED ekrane. To so dokazali že pred nekaj leti na CES-u (Consumer Electronic Show) z osupljivim 4K OLED ekranom (diagonala 142 cm), težava pa se je pojavila potem pri prodaji. Ljudje enostavno niso kupovali Sonyjevih produktov in ker Panasonic svojih OLED izdelkov ne prodaja v ZDA, je ta del trga uspelo prevzeti LG-ju.

Kot kaže pa bo letos Sony temu naredil konec. Govorimo o televiziji Sony Bravia OLED A1E, ki je naravnost čudovita. Poleg tega, da je Bravia zelo tanka, omogoča tudi postavitev v obliki velikega okvirja za sliko (na sliki), kar ji omogoča prikladno stojalo. 4K HDR (Visoko dinamično območje) Bravia podpira “Dolby Vision” vsebino, Android TV in ponuja prednastavljen Chromecasting. Za vse tiste, ki želite uporabniško izkušnjo še dodatno povzdigniti na futuristični nivo, Bravio lahko upravljate preko storitve Google Home.


Sony Bravia OLED A1E je narejena tako, da slika “edge-to-edge” dejansko ne pušča veliko prostora za zvočnike in Sony je do te težave pristopil precej elegantno. Z uporabo inovativne tehnologije Acoustic Surface, televizija Bravia proizvaja zvok na zadnji strani televizije, torej za ekranom.

Do tega trenutka Sony še ni izdal podrobnosti glede cene in ostalih zanimivih specifikacij, prav tako ni povsem jasno kako tehnologija Acoustic Surface dejansko deluje. Prepričani pa smo lahko, da Bravia nikakor ne bo poceni oziroma lahko celo bolj realno razmišljamo o pregrešno dragi televiziji. Kljub temu, malo dodatne konkurence zagotovo ne bo škodilo, nam kot potrošnikom pa to zgolj pomeni neko dodatno, predvsem kvalitetno izbiro.

Zgolj za primerjavo lahko pogledamo LG-jev 4K HDR zaslon, ki ga je bilo mogoče dobiti že “za” 1.900 evrov. To je zelo solidna cena za kos tehnologije, ki naj bi ponujal najboljšo kvaliteto slike do tega trenutka. S tem, ko Sony pošilja dodatno “železo v ogenj” – in če upoštevamo konkurenco najboljših LCD televizij – lahko pričakujem, da bodo tudi OLED televizije kmalu postale bolj denarnicam prijazne.


Prijavi napako v članku