Računalništvo, telefonija
01.12.2010 13:18
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Igračka za tajne agente

Lahek, lep, poseben in majhen je novi Sony VAIO X, ki je namenjen predvsem zahtevnim poslovnim uporabnikom.
Sony VAIO X13 je serijsko opremljen z Windows 7 in Office 2010 Basic.
Sony VAIO X13 je serijsko opremljen z Windows 7 in Office 2010 Basic.

Sony je v Sloveniji končno predstavil nov model, slabih 1.899 EUR vreden prenosni računalnik Vaio X, ki se lahko postavi po robu celo miniaturnima prenosnikoma Dell Adamo in Apple MacBook Air. Prenosnik družine X-Series se namreč pobaha z ohišjem, izdelanim v celoti iz ogljikovih vlaken, izjemno nizko težo (le 680 gramov) in debelino komajda 1,4 centimetre. Pozabimo lahko na vgrajeno CD/DVD enoto ali hitro grafično kartico. Gre za poslovni model pri katerem je poudarek na teži in velikosti.

Novinec za prikazovanje slik uporablja visokokakovostni širokokotni zaslon z 29,5-centimetrsko diagonalo in osvetlitvijo LED, medtem ko je preračunavanju zahtevnejših podatkov kos Intelov procesor Atom Z550 frekvence 2,0 GHz. Za povezljivost je bilo poskrbljeno z brezžičnima povezavama Wi-Fi in 3G. Serijsko pa je vgrajenega 128 GB hitrega SSD diska in 2 GB DDR 3 spomina. Serijsko so novejši modeli z oznako X13 opremljeni z operacijskim sistemom Windows 7 in prednaloženim Microsoft Office 2010 Basic.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si
Za več informacij so vam na voljo pri GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku