Računalništvo, telefonija
22.10.2011 15:09
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Sony predstavlja ugoden M in W Netbook Vaio

Sony je v Sloveniji v letu 2011 predstavil 299 eur vreden netbook Sony VAIO M, ki se lahko postavi po robu celo miniaturnima prenosnikoma Asus EEPC in še kateremu drugemu. Poleg tega pa je predstavil tudi netbook Vaio W za malo bolj zahtevne. Netbook Sony VAIO se pobaha z ohišjem izdelanim iz kakovostne plastike ter s težo le 1.190 gramov in debelino komajda 2,3 centimetra.
Sony VAIO W - billabong edition
Sony VAIO W - billabong edition

Pozabimo lahko na vgrajeno CD/DVD enoto ali hitro grafično kartico. Gre za mini modele, pri katerih je poudarek na nizki teži, ugodni ceni in prijetni velikosti. Netbook je zakon. Ker pa smo ljudje različni je Sony ponudil različno močne modele netbookov v različnih barvah.

Novinec za prikazovanje slik uporablja visokokakovostni zaslon z 25,8-centimetrsko diagonalo in resolucijo 1024×600 , medtem ko je preračunavanju zahtevnejših podatkov kos Intelov Atom Procesor frekvence 1,66 Ghz. Za povezljivost je bilo poskrbljeno z brezžičnima povezavama Wi-Fi in Bluetooth, serijsko pa je vgrajen 250-GB trdi disk in 1 GB pomnilnika. Novejši modeli z oznako M so opremljeni z operacijskim sistemom Windows 7 Starter in Google Chrome brskalnikom.

Poleg modela Vaio M, pa je Sony na trg lansiral tudi malo močnejši model netbooka W, ki ima enako velik zaslon, a za korak višjo resolucijo in sicer 1366×768. Procesor tiktaka pri 1.86 Ghz, drugačna pa je tudi tipkovnica in izdelava ohišja je na še malo višjem nivoju. Model M je na voljo v Sloveniji za 349 ali 399 EUR z DDV. Najdražj izvedba pa se pohvali tudi z vgrajeno UMTS HSDPA GSM Modem kartico. Vsem pa je skupen čitelec pametnih kartic, wlan in bluetooth modul. Sony je z tem korakom dokazal, da je sposoben ponuditi več za manj. Nam so preizkušeni modeli Vaio prirastli k srcu. Le tako naprej Sony.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si
Za več informacij so vam na voljo pri GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku