Igralne konzole
27.03.2014 13:31
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Sony Project Morpheus: Navidezna resničnost za PlayStation 4

3D navidezna resničnost je tehnologija naslednjega stoletja. Tudi na področju videoiger.
Sony Project Morpheus: Navidezna resničnost za PlayStation 4
Sony Project Morpheus: Navidezna resničnost za PlayStation 4

Sony, podjetje z najbolj prodajano igralno konzolo, PlayStation 4, ki so jo v samo 6 mescih prodali v kar 6 milijonih izvodov, je objavil nov projekt Morpheus, 90 stopinjski 3D virtualni igralni svet. Novica je prišla na dan nedavno, na igralni konferenci Game Developers Conference v San Franciscu. In ne, ne gre za soimenjaški NASA projekt.

Gre pravzaprav za naglavni dodatek (čelada) igralni konzoli PlayStation 4, na katerem je Sony delal kar tri leta. Virtualni svet bo viden skozi 90-stopinjsko naglavno napravo (za razliko od 100 stopinjskega Oculusa), ki bo omogočala ogled okolice, kot da bi bili prav tam. Morpheus bo omogočal interakcijo s kamero, ki je že na voljo na PlayStation 4, v pomoč pa bodo še senzorji gibanja.

„Projekt Morpheus je najnovejši izdelek in primer inovacije in se že veselimo, da bomo kmalu lahko videli igre, ki bodo to podpirale in komaj čakamo, da bodo razvijalci dobili svoje razvijalske komplete,“ je dejal Shuhei Yorshida, predsednik SCE Worldwide Studios.

Kdaj naj bi bil Morpheus komplet na voljo, še ni znano, prav tako še ni znana okvirna cena, bo pa na voljo razvijalcem kot prototip.

Več v videu na bit.ly/s-morpheus.

Vas zanima več iz te teme?
PlayStation konzole

Prijavi napako v članku