Igre
30.08.2020 11:50

Deli z drugimi:

Share

Sony pričel pošiljati vabila za prednaročilo konzole PlayStation 5!

Igralno konzolo Sony PlayStation 5 lahko trenutno žal prednaročijo le Američani.
Igralno konzolo Sony PlayStation 5 lahko trenutno žal prednaročijo le Američani.

Kot vse kaže je težko pričakovana igralna konzola PlayStation 5 končno nared za pričetek prodaje. Podjetje Sony je namreč po elektronski pošti pričelo pošiljati vabila, na podlagi katerih so kupci lahko predhodno rezervirali svojo igralno konzolo PlayStation 5. Nedavno pa je podjetje Sony tudi predstavilo uradna spletna mesta, na katerih lahko to storijo vsi zainteresirani igralci. Čeprav maloprodajna cena nove igralne konzole Sony in pričetek dobave še nista bila razkrita, so mnogi poznavalci prepričani, da gre tudi za jasen znak, daj je PlayStation 5 že nared za prodajo.

Na žalost lahko prenaročilo trenutno oddajo le tisti, ki so locirani na ozemlju Združenih držav Amerike, hkrati pa lahko en kupec naroči zgolj eno igralno konzolo. Kupci lahko izbirajo med običajno in okleščeno različico, kar pa se dodatne opreme tiče (polnilniki, krmilniki, slušalke, HD kamera in daljinski upravljalnik), bodo lahko kupci rezervirajo do največ dva kosa. Prednaročilo kupcem še ne zagotavlja, da bodo igralno konzolo dejansko tudi prejeli, a najhitrejši bodo prvi prejeli PlayStation 5, ko bo ta uradno na voljo za prodajo.

Ljubitelji konzolnih iger sicer že dlje časa nestrpno pričakujejo prihod igralne konzole PlayStation 5, saj bo šlo za eno najboljših igralnik konzol doslej. Strojna oprema novosti bo namreč zajemala osemjedrni procesor AMD Zen 2, ki bo posebej prilagojen za poganjanje konzolnih iger in se bo ponašal s frekvenco 3,5 gigaherca. Za grafične vsebine bo skrbelo grafično jedro AMD RDNA-2, ki se bo ponašalo z grafično zmogljivostjo 10,28 teraflopov grafične moči in 36 računskih enot frekvence 2,23 gigaherca. Piko na i bo dal še hitri sistemski pomnilnik kapacitete kar 16 gigabajtov. Preostala strojna oprema prihajajoče igralne konzole PlayStation 5 bo obsegala še 16 gigabajtov grafičnega pomnilnika GDDR6 in pogon Solid State kapacitete 825 gigabajtov, kar pomeni, da bo novost zagotovo precej hitrejša v primerjavi s trenutno igralno konzolo PlayStation 4.

Ljubiteljem konzolnih iger bosta na voljo dve različici nove igralne konzole PlayStation 5, in sicer klasična PlayStation 5 ter PlayStation 5 Digital Edition, ki ne bo razpolagala z optičnim pogonom. Nedavno pa so na splet zašle informacije o ceni novosti, ki pa žal ne bo nizka. Za klasično igralno konzolo PlayStation 5 z optičnim pogonom bo namreč treba odšteti kar 499 evrov. Cenejša različica PlayStation 5 Digital Edition brez digitalnega pogona pa bo vrednotena na 399 evrov. Tudi igre za novo igralno konzolo se bodo podražile, in sicer v povprečju za 10 evrov. A kot kaže to ne bo ustavilo ljubiteljev računalniških iger, saj bo, vsaj po današnjih napovedih, povpraševanje po novosti precej presegalo dejansko ponudbo.

Vas zanima več iz te teme?
PlayStation igre

Prijavi napako v članku