Računalništvo, telefonija
04.05.2017 14:24
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Sony na področju mobilne telefonije še ni rekel zadnje

Telefon Sony Xperia X Ultra naj bi na trg prispel še pred jesenjo.
Telefon Sony Xperia X Ultra naj bi na trg prispel še pred jesenjo.

Pri podjetju Sony neprestano izboljšujejo njihove pametne mobilne telefone in najnovejši telefon Xperia X Ultra ne bo nikakršna izjema. Tu namreč gre za neposredni odgovor na paradne konje vodilnih proizvajalcev, kot so na primer Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy S8+ in LG G6. Vse te naprave so namreč opremljene z zaslonom z razmerjem stranic vsaj 18 proti 9, ki uporabnikom ponuja precej boljšo uporabniško izkušnjo, predvsem pri predvajanju večpredstavnostnih vsebin.

Čeprav podjetje Sony še ni razkrilo tehničnih podrobnosti pametnega mobilnega telefona Xperia X Ultra naj bi bil ta opremljen s kar 16,4-centimetrskim (6,45-palčnim) zaslonom z razmerjem stranic kar 21 proti 9. Naprava bo po vsej verjetnosti opremljena s tankimi stranskimi robovi okoli zaslona z logotipom Sony na vrhu. Med strojno opremo pa se omenja procesor Snapdragon 660, sistemski pomnilnik kapacitete štirih gigabajtov in vgrajeni pomnilnik s kar 64 gigabajti prostora. Za dovolj dolgo avtonomijo delovanja naj bi skrbela baterija zmogljivosti 3.050 miliamper ur s podporo za tehnologijo hitrega polnjenja Quick Charge 3.0.

Pametni mobilni telefon Sony Xperia X Ultra naj bi prinesel še dva zvočnika, na vgrajenem pomnilniku pa naj bi bil nameščen mobilni operacijski sistem Android 7.0 Nougat. Tudi za zajem fotografij in opravljanje videoposnetkov naj bi bilo odlično poskrbljeno, saj bosta tu na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti 19 milijonov slikovnih točk in spletna kamera ločljivosti 13 milijonov točk. Novost naj bi bila za nameček na voljo v štirih modnih barvnih različicah, vključno z rdečo in sivo.

Trenutno žal še ni podatkov o tem, kdaj bo novi pametni mobilni telefon Sony Xperia X Ultra na voljo v prosti prodaji. Poznavalci ocenjujejo, da bi se to lahko zgodilo še pred pričetkom letošnje jeseni, saj se čakanje podjetju Sony zagotovo ne bo obrestovalo.


Prijavi napako v članku