Telefoni
23.08.2011 15:29

Deli z drugimi:

Share

Sony najavil svoj nov Walkman telefon

Live with Walkman je pametni telefon, ki temelji na operacijskem sistemu Android in omogoča integracijo s Sony-jevim glasbenim servisom Qriocity.
Live with Walkman je pametni telefon, ki temelji na operacijskem sistemu Android in omogoča integracijo s Sony-jevim glasbenim servisom Qriocity.

Prvi Walkman mobilni telefon, ki temelji na operacijskem sistemu Android je bil pred kratkim predstavljeni model z oznako W8. Njegove skromne zmogljivosti in majhen zaslon, niso pretresli tržišča, zato je podjetje Sony Ericsson nastopilo z novim modelom imenovanim Live with Walkman, ki se lahko pohvali z nekoliko večjim zaslonom diagonale 3,2 cm, precej bolj zmogljivim procesorjem takta 1GHz in nekoliko višjo kakovostjo digitalne kamere, s petimi milijoni slikovnih točk in možnostjo snemanja videa v 720p.

Posebnost modela Live with Walkman je integracija s Sony-jevo storitvijo za pretakanje glasbe, video posnetkov in elektronskih knjig. Na žalost je malo verjetno, da bo Qriocity dostopen tudi slovenskim uporabnikom. Zanimivo je dejstvo, da integracija s Facebookom v tem telefonu daje poudarek na multimedijskih vsebinah, tako da bodo uporabnikom ponujene vsebine, ki so jih preposlušali njihovi prijatelji. Za to bo odgovorna aplikacija Media Discovery, ki bo omogočila uporabnikom iskanje glasbe in video vsebin iz vsega sveta.

Treba je še omeniti, da mobilni telefon Live with Walkman za glasno in kvalitetno reprodukcijo glasbe preko majhnih zvočnikov uporablja Sony-jevo tehnologijo xLOUD , medtem ko ga bo poganjal operacijski sistem Android 2.3. Sony Ericsson Live with Walkman bo na prodajne police zakorakal nekje v zadnjem četrtletju tega leta.

Vas zanima več iz te teme?
Sony telefoni

Prijavi napako v članku