Igralne konzole
18.03.2017 17:00
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Sony načrtuje igranje PS4 iger na osebnih računalnikih

Sony načrtuje igranje PS4 iger na osebnih računalnikih
Sony načrtuje igranje PS4 iger na osebnih računalnikih

Sony je pred kratkim naznanil, da želi omogočiti vsem lastnikom osebnih računalnikov igranje PlayStation 4 (PS4) iger na njihovih računalnikih. V zapisu na blogu je Sony razkril, da delajo na dodatku storitve PlayStation Now, vendar točnega datuma, kdaj lahko igre pričakujemo niso zapisali. Po pisanju portala BBC naj bi Sony začel počasi, saj najprej želijo zagotoviti kakovost in šele nato množičnost. Že v naslednjih tednih pa lahko pričakujemo tpreizkusne različice določenih iger.

Sonyjev predstavnik za odnose z javnostmi Brian Dunn je povedal, da bo standardna naročnina na PlayStation Now vključevala tudi dostop do PS4 iger. V Veliki Britaniji je cena naročnine preračunanih 15 evrov, medtem ko v ZDA naročnina znaša preračunanih 18,5 evra. Katere igre bodo na voljo najprej, pa Dunn ni želel razkriti. Trenutno lahko vsi lastniki PlayStationa 4 preko omenjene storitve dostopajo do 483 starejših iger, kjer pa je sicer mogoče zaslediti kar nekaj kritik na njihov izbor.

Brendan Caldwell je za spletno stran “Rock, Paper, Shotgun” napisal, da so bili številni zagriženi igralci iger navdušeni in nestrpni, da bi lahko preizkusili nekatere PlayStation ekskluzive kot so Resogun, Bloodborne, The Order: 1886 in Horizon: Zero Dawn. “Kljub temu je zelo malo verjetno, da bo Sony takoj na začetku omogočil dostop do teh iger”, je še zapisal. Po drugi strani pa naj bi Sony vse ostale igre, ki so izšle nekoliko bolj na začetku konzole, ponudil igralcem po celem svetu.

Caldwell je igralce opozoril tudi na hitrost internetne povezave. Predlaga, da najprej preizkusijo storitev preden se odločijo za plačilo naročnine, saj se zna zgoditi, da bo njihova internetna povezava prepočasna za visoke zahteve iger. Sony predlaga hitrost vsaj 5Mbps, kar bi znalo biti kar težavno oz. precejšnja omejevalna okoliščina. Dunn je še dodal, da bodo povabila k testiranjem poslana do izbranih aktivnih naročnikov v zelo kratkem času.

Vas zanima več iz te teme?
PlayStation konzole

Prijavi napako v članku