Telefoni
17.10.2010 14:10

Deli z drugimi:

Share

Sony Ericsson tretjič zapored dobičkonosno

Sony Ericsson proda največ telefonov iz serije Xperia.
Sony Ericsson proda največ telefonov iz serije Xperia.

Naveza Sony Ericsson se je v preteklem letu ukvarjala s slabimi poslovnimi rezultati, saj ga je zaključila s kar 836 milijoni evrov izgube. Za razliko od lanskega pa je letošnje leto precej boljše, saj je naveza že tretje četrtletje zapored zabeležila dobiček.

Tretje četrtletje letos je Sony Ericsson zaključil s 49 milijoni evrov čistega dobička. Spomnimo, da je v istem obdobju lani četrtletje zaključil s 164 milijoni evrov izgube. Do letošnjih številk je Sony Ericsson prišel s pomočjo prodaje 10,4 milijona mobilnih telefonov. To je sicer občutno manj kot v drugi četrtini letošnjega leta, ko jih je prodal kar 21,4 milijona.

V tretji četrtini leta so šli najbolj v prodajo pametni mobilni telefoni iz serije Xperia. Pametni mobilni telefoni sicer predstavljajo več kot polovico vseh prodanih telefonov Sony Ericsson. Povprečna cena mobilnika iz celotne palete mobilnikov, ki se trenutno prodajajo, se je v tem četrtletju nekoliko znižala. Ta namreč sedaj znaša 154 evrov (prej 160 evrov).

Za konec še omenimo, da Sony Ericsson trenutno zavzema 4-odstotni tržni delež. Prav tolikšen tržni delež je sicer Sony Ericsson zavzemal tudi ob začetku letošnjega leta.

Vas zanima več iz te teme?
Sony telefoni

Prijavi napako v članku