Telefoni
08.06.2009 10:19
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Sony Ericsson predstavlja cilje za zmanjšanje emisij CO2

Mobilni telefon s sedmim čutom
Mobilni telefon s sedmim čutom

Sony Ericsson

je predstavil načrte za zmanjšanje emisij CO2 v podjetju za 20 % do leta 2015. Podjetje se je obenem zavezalo, da bo vse izpuste toplogrednih plinov pri življenjski dobi vseh svojih izdelkov, vključno z uporabo in upravljanjem z izdelki po koncu njihove življenjske dobe, do leta 2015 zmanjšalo za dodatnih 15 %.

Ključno pri tej zavezi je predstavitev novih izdelkov GreenHeartTM podjetja Sony Ericsson. Predstavljena sta bila dva vrhunska telefona – C901 GreenHeart in Naite – ter slušalke MH300 GreenHeart, ki so med najbolj okolju prijaznimi na trgu. Okolju prijazne inovacije, predstavljene v novih telefonih GreenHeart, bodo sčasoma uporabljene pri celotnem razponu izdelkov podjetja, s čimer bo Sony Ericsson še zmanjšal svoj vpliv na okolje in postavil nov panožni standard.

Tako C901 GreenHeart in Naite temeljita na ‘zelenem jedru’, vodilni panožni strategiji podjetja, s katero želi Sony Ericsson odstraniti uporabo škodljivih kemikalij iz procesa načrtovanja in izdelave svojih telefonov. Dodatne ‘zelene’ lastnosti so e-navodila za uporabo, ki porabo papirja zmanjša za preko 90 %, manjša embalaža, ki za preko 80 % zniža emisije CO2 pri transportu izdelkov, uporaba reciklirane plastike in okolju prijazni polnilnik majhnih moči (low-power charger). Zaradi teh inovacij je skupni izpust v celotni življenjski dobi izdelkov GreenHeart znižan za 15 % .

Podjetje se prav tako zavezuje k bistvenemu povečanju števila zbranih telefonov po koncu njihove življenjske dobe kot del svoje TakeBack pobude. Sony Ericsson želi od 2011 vsako leto zbrati en milijon telefonov ter povečati svoje število sprejemnih točk in informacij o tej pobudi, s čimer bo uporabnikom omogočil enostavnejše recikliranje.

Vas zanima več iz te teme?
Sony telefoni

Prijavi napako v članku