Računalništvo, telefonija
Življenjski slog
Mrežna oprema
24.12.2021 14:22
Posodobljeno 5 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vse komunikacijske storitve na enem mestu

Vse večje povpraševanje po povezljivosti spodbuja podjetja, da nadgradijo svojo telekomunikacijsko strukturo. Zanesljiva komunikacija je življenjska sila produktivnosti in uspeha podjetja.

Telekomunikacije niso več omejene samo na telefonske in faksirne storitve. Danes ta industrija zajema internet, sporočanje, pretakanje, mobilna plačila in podobno. Nove tehnologije, kot so 5G, VoWiFi, VoLTE in VoIP pa le še dodatno spodbujajo rast in razvoj. Za nemoten potek sodobnega življenja je telekomunikacijsko podjetje SoftNET vzpostavilo preko 300 medomrežnih povezav na internet stičiščih VIX, DE-CIX, SIX in CIX. Tako jim je v 25 letih poslovanja uspelo vzpostaviti najbolj napredno IP omrežje, s katerim pokrivajo 25 držav na štirih kontinentih. Hkrati pa preko partnerskih povezav omogočajo pokritost tudi tam, kjer sami niso prisotni.

Kako so v času pandemije in dela na daljavo poskrbeli za nemoteno komunikacijo?

Zaključuje se drugo leto pandemije, ki je zajela celoten svet in poskrbela za številne premike in spremembe, vključno s hibridnimi pisarnami in delom na daljavo. Ravno slednje je predstavljalo največjo oviro za nemoteno poslovno komunikacijo. Nenadoma se je velik del delovne sile preselilo v domače pisarne, kjer seveda ni na voljo enaka poslovna komunikacijska oprema. Kako so pri podjetju SoftNET poskrbeli, da njihove stranke niso beležile daljše izpade dela?

Začeli so z digitalizacijo poslovnih procesov, s katerimi so poskrbeli, da je delo na daljavo hitro postalo enakovredno pisarniškemu. Komunikacijske rešitve so implementirali v vse nivoje poslovanja. Za ta namen so poleg tradicionalnih PBX rešitev začeli pospešeno implementirati bolj sodobne rešitve, kot so VoIP, VoWiFi, VoLTE in SIP trunking. Zakaj niso v celoti nadomestili zastarele PBX sisteme?

Dejstvo je, da mlajše generacije z odprtimi rokami in tudi hitro osvojijo nove tehnologije. Starejši uporabniki oklevajo pri novih tehnologijah in se oklepajo PBX sistemov. Vseeno pa so nadgradili tovrstne sisteme z rešitvijo On site IP PBX, ki podpira vse funkcionalnosti klasične telefonije, obenem pa občutno zmanjša stroške telefonije, še posebej v podjetjih, ki poslujejo v več državah. Interna komunikacija je v tem primeru celo brezplačna, mednarodni klici pa so cenejši tudi za 50 %.

Storitvi VoLTE in VoWiFi prav tako zmanjšata stroške klicev za poslovne uporabnike. VoWiFi zagotavlja cenejše klice tudi v državah zunaj Evrotarife. Dohodni klici so brezplačni, odhodni klici na slovenske telefonske številke pa se obračunajo po domači tarifi. VoLTE poskrbi za digitalizacijo glasovnih storitev iz 2G in 3G omrežja na LTE in 4G. Glavna prednost VoLTE je predvsem ta, da omogoča govorne storitve, kjer je LTE signal. Hkrati pa poskrbi za HD zvok, nižjo porabo baterije in hitrejšo vzpostavitev klica.

Z  uveljavitvijo dela na daljavo kot obvezna oblika dela se je razširila tudi uporaba platform za sodelovanje. Strokovnjaki podjetja SoftNET poskrbijo za gladek prehod na izbrano platformo, kot na primer Microsoft Teams, hkrati pa se lahko odločite tudi za integracijo dodatnih telekomunikacijskih rešitev.

SoftNET-VoIP-VoLTE-VoWiFi-komunikacijske-storitve-mobilna-telefonija-mobilni-paketi

»Neskončno« podatkov za poslovne in končne mobilne uporabnike

Nekateri operaterji že nekaj časa oglašujejo neskončne podatkovne mobilne pakete, ki pa v resnici niso neskončni. Pravzaprav neskončni paketi ne obstajajo oziroma imajo vgrajene omejitve, kot je zmanjšanje hitrosti po določeni porabi podatkov. Obstajajo pa mobilni paketi, kateri ponujajo neverjetno količino podatkov, ki jih niti največji »power user« ne more porabiti. Take pakete najdete pri podjetju SoftNET, ki je pred kratkim posodobil mobilne pakete z večjo količino podatkov, število klicev in SMS/MMS sporočil. Uporabniki vsako leto porabijo več podatkov, saj skoraj vsaka storitev zahteva vse večjo količino podatkov. S splošno uvedbo VoIP, VoLTE in VoWiFi storitev se je povpraševanje po podatkih še dodatno povečalo.

Na voljo je več različnih paketov, od 5 GB podatkov za osnovne uporabnike do 500 GB za največje porabnike.

Mobilna telefonija SoftNET mobil je primarno namenjena poslovnim uporabnikom, vendar lahko tudi fizični uporabniki sklenejo SoftNET naročniško razmerje preko partnerskih kabelskih operaterjev Omrežje, Teles, Sanmix, Kabelnet Logatec, NHM Sevnica, Elstik, KTV Radenci, Kate.si, KATV Livade. V pripravljenosti za prihodnost so za vse uporabnike omogočili eSIM kartico, ki nadomesti klasično SIM kartico. Z eSIM kartico uporabnik ni več omejen zgolj na enega operaterja, prav tako je menjava mobilne naprave poenostavljena.

Več o podjetju SoftNET in njihovih storitvah na spletni strani www.softnet.si. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Softnet VoIP VoWiFi VoLTE SIP trunking

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SoftNET d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SoftNET d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SoftNET d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.


Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več

PC7 d.o.o.

Cesta Andreja Bitenca 68, 1000 Ljubljana, Tel: 01 519 70 65
Podatki so neverjetno močno sredstvo in v vsakem poslu sprožijo val rasti in razvoja. V napačnih rokah pa lahko povzročijo veliko škode. Zato je treba prizadevanja usmeriti v ... Več
Zlati partner

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več

Minevra, Matjaž Kramar s.p.

Krallova 31, 8000 Novo mesto, Tel: 041-649-387
Kaj lahko za vas naredi podjetje Minevra? Živimo v digitalni dobi, kjer prevladuje računalniška in tiskalna oprema. Iskanje sebi primerno opremo je izziv in za mnoge zamudno opravilo. ... Več