Računalništvo, telefonija
14.03.2011 14:32

Deli z drugimi:

Share

Sodobno e-poslovanje v nabavnem procesu za IBM iSeries AS/400

Genis je uporabnikom poslovnih aplikacij na sistemu IBM iSeries AS/400 zagotovil tesno integracijo z vodilnima rešitvama za podporo prejetih računov in nabavnega procesa v sklopu aplikacije e-GenDoc.
Souporaba IBM iSeries AS/400 in aplikacije e-GenDoc omogoča elektronsko izvedbo celotnega nabavnega procesa, od izdelave naročilnic do posredovanja odobrenih naročilnic dobavitelju.
Souporaba IBM iSeries AS/400 in aplikacije e-GenDoc omogoča elektronsko izvedbo celotnega nabavnega procesa, od izdelave naročilnic do posredovanja odobrenih naročilnic dobavitelju.

Podjetje Genis, vodilni proizvajalec informacijskih rešitev za elektronsko poslovanje velikih podjetij in javne uprave je razširil uporabo celovite rešitve za vodenje nabavnega procesa e-GenDoc tudi za podjetja, katerih informacijski sistem temelji na tehnologiji IBM iSeries AS/400. Genis je tako še povečal število potencialnih uporabnikov njegovih inovativnih informacijskih rešitev, ki so danes standardne za poslovna okolja, kjer uporabljajo sisteme SAP, Microsoft Dynamics ERP (Navison) in Infor (Baan).

IBM iSeries AS/400 v Sloveniji pa tudi v svetu vse od devetdesetih let uporabljajo še številna velika podjetja. Zaradi ustavljenega razvoja s strani proizvajalca se v teh podjetjih srečujejo z vrsto izzivov, kot so nadgrajevanje poslovnih aplikacij s sodobnimi interaktivnimi zmožnostmi, podpora e-poslovanju, poenostavitev delovnim postopkov ter oddaljena uporaba prek spleta.

„Poslovna okolja, kjer uporabljajo zaledne sisteme na IBM iSeries AS/400, z novim sistemom za vodenje nabavnega procesa centralizirajo in poenostavijo pripravo in potrjevanje naročil,“ je dejal Janko Štefančič, tehnični direktor v podjetju Genis. „Poleg tega standardizirajo proces obdelave prejetih računov, ki po navadi vključuje vrsto deležnikov iz vseh glavnih poslovnih funkcij, kar se na koncu pokaže v hitrejšem zaključevanju mesečnih bilanc ter boljšemu obvladovanju in znižanju stroškov.“


Souporaba IBM iSeries AS/400 in aplikacije e-GenDoc omogoča elektronsko izvedbo celotnega nabavnega procesa, od izdelave naročilnic do posredovanja odobrenih naročilnic dobavitelju. Primarno je podprt tudi proces zajema in obdelave prejetih računov ter njihovo knjiženje v glavno knjigo zalednega sistema. Možna je tudi uporaba drugih naprednih funkcionalnosti, na primer priklic digitaliziranega računa iz zalednega sistema. Za potrebe povezovanja s sistemom IBM iSeries AS/400 so v Genisu skupaj s podjetjem Alpina razvili nove integracijske module, prek katerih se v sistem e-naročil uvaža podatke iz zalednega sistema, na primer potrebe proizvodnje glede naročanja materiala, ter izvažajo podatki iz e-računov v glavno knjigo zalednega sistema IBM iSeries AS/400 za potrebe knjiženja prejetih in ustrezno odobrenih računov.

Alpina, d.o.o. je med prvimi uporabniki Genisove informacijske rešitve za elektronsko obdelavo dokumentov e-GenDoc za IBM iSeries AS/400 , kjer so poleg e-Računov uvedli še sistem vodenja naročil e-Naročila. Sistem je podprt tudi z rešitvijo za vodenje prejete in oddane pošte e-Pisarna, ki omogoča evidentiranje prejetih računov in ostale prejete pošte, v prihodnje pa načrtujejo še uvedbo sistema za obvladovanje pogodb e-Pogodbe.


Prijavi napako v članku