Računalništvo, telefonija
22.04.2008 16:33

Deli z drugimi:

Share

Sodelovanje Tušmobila in Odbojkarske zveze Slovenije

Marko Fujs, direktor Tušmobila, in Jure Jeraj, predstavnik izvajalca serije turnirjev Odbojkarske zveze Slovenija, sta danes na novinarski konferenci v prostorih Tušmobila podpisala pogodbo o generalnem sponzorstvu Tušmobila za Odbojko na mivki 2008. Podjetje Tušmobil se je odločilo, da bo letošnji generalni pokrovitelj Odbojke na mivki 2008, ki je projekt Odbojkarske zveze Slovenija. S tem želi prispevati k promociji najbolj priljubljenega športa poletja. Hkrati pa poudariti, da je mobilnost na vseh področjih pomembna značilnost današnjega časa.

Tušmobil LG serijo turnirjev v odbojki na mivki v letošnjem letu sestavlja pet turnirjev, ki bodo v poletnih mesecih potekali po različnih krajih Slovenije. Prvi turnir bo od 13. do 14. junija potekal v Novi Gorici, sledili mu bodo turnirji v Ljubljani 27. in 28. junija, Portorožu 11. in 12. julija, 25. in 26. julija v Kranju, kjer bo tudi državno prvenstvo, ter 8. in 9. avgusta v Portorožu. Teden dni pred vsakim turnirjem bodo potekale kvalifikacije, na katerih se bodo lahko ekipe, ki na turnir ne bodo neposredno uvrščene kot nosilci, potegovale za udeležbo na posameznem turnirju.

Odbojka na mivki je v svetu in tudi v Sloveniji eden najatraktivnejših poletnih športov. Njena priljubljenost se kaže v okviru šolskih športnih tekmovanj in v številnih odbojkarskih klubih po državi. Slovenski Pokal in državna prvenstva v vseh kategorijah ter tudi nastopi naših najuspešnejših tekmovalcev na evropskih in svetovnih prizoriščih kažejo na precejšnje zanimanje za ta šport med mladimi.

Marko Fujs, direktor podjetja Tušmobil, je povedal, da je za organizacijo serije turnirjev odbojke na mivki obstajal interes na obeh straneh, zato sta se Tušmobil in Odbojkarska zveza Slovenije odločila za skupno sodelovanje in promocijo odbojke na mivki. ”Poslanstvo Tušmobila, podjetja za mobilne komunikacije, je usmerjeno v promocijo dinamičnega načina življenja. Odbojka na mivki se lepo poda k našim vrednotam in načinom delovanja. Prepričani smo, da bo sodelovanje z Odbojkarsko zvezo Slovenija uspešno.”

Ob turnirjih bo poskrbljeno tudi za bogat spremljevalni program, saj so termini in lokacije turnirjev vpete v pestro poletno dogajanje posameznih krajev, hkrati pa bo za animacijo gledalcev v sodelovanju s pokrovitelji poskrbel tudi sam organizator z različnimi nagradnimi igrami in pestrim programom ob igriščih. Potekalo pa bo tudi nekaj VIP turnirjev z novinarji, politiki in slovenskimi estradniki.

Jure Jeraj, predstavnik izvajalca serije turnirjev Odbojkarske zveze Slovenija, pa je povedal, da odbojka na mivki tudi v Sloveniji postaja poletni šport številka ena. ”Veselimo se, da bomo skupaj z generalnim pokroviteljem Tušmobilom in ostalimi partnerji projekta odbojko na mivki še bolj približali množicam ter hkrati dvignili kakovost odbojke na mivki kot profesionalnega športa.”

Nagradni sklad letošnje serije je glede na prejšnje sezone precej višji. Skupni znesek vseh nagrad na posameznem turnirju bo znašal najmanj 4.000 evrov, višina nagradnega sklada na državnem prvenstvu pa bo najmanj 10.000 evrov. S tem se kakovost turnirjev v primerjavi z lanskim letom po zaslugi sponzorjev močno dviguje in spodbuja k udeležbi še večje število ekip, s tem pa tudi večjo konkurenco in spektakel za gledalce.


Prijavi napako v članku