Računalništvo, telefonija
04.12.2009 06:23
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Socialna mreža Facebook kmalu z novimi pravili igre

Prenovljena socialna mreža Facebook bo precej bolj usmerjena v področje varovanja zasebnosti.
Prenovljena socialna mreža Facebook bo precej bolj usmerjena v področje varovanja zasebnosti.

Zdaleč največji ponudnik storitev socialnih mrež je Facebook, ki jo je računalničar Mark Zuckerberg v sodelovanju s prijatelji postavil leta 2004 na strežnikih prestižne ameriške fakultete Harvard. Socialna mreža Facebook je uporabnikom svetovnega spleta postala dostopa leta 2006, danes pa šteje več kot 350 milijonov uporabnikov.

Mark Zuckerberg je pred kratkim izjavil, da socialno mrežo Facebook čaka v bližnji prihodnosti popolna prenova, ki bo med drugimi vključevala tudi povsem nove sisteme za varovanje zasebnosti. Mark Zuckerberg namreč priznava, da zaradi velikega števila uporabnikov socialne mreže Facebook obstoječi mehanizmi niso več kos novim izzivom na področju varovanja zasebnosti.

Prenovljena socialna mreža Facebook naj bi tako izgubila regionalna omrežja, saj so slednja postala gnezda milijonov ljudi, med katerimi se le redki med seboj dejansko tudi poznajo. Zato je bila sprejeta odločitev o preklicu teh omrežij in pripravi novih, ki bodo omogočala lažji nadzor na pretokom podatkov. Prvo večjo prenovo socialne mreže Facebook lahko pričakujemo že v prvi polovici naslednjega leta.


Prijavi napako v članku