Računalništvo, telefonija
08.06.2018 10:31

Deli z drugimi:

Share

Snapdragon 850: Najboljši mobilni procesor za računalnike Windows!

Procesor Qualcomm Snapdragon 850 bi lahko pretresel industrijo prenosnih računalnikov!
Procesor Qualcomm Snapdragon 850 bi lahko pretresel industrijo prenosnih računalnikov!

Podjetje Qualcomm je končno predstavilo novi mobilni procesor družine Snapdragon 850, ki bo namenjen prenosnim in osebnim računalnikom, ki poganjajo čistokrvni operacijski sistem Windows 10. To pomeni, da bodo z njim opremljeni osebni računalniki postali povsem primerljivimi s klasičnimi računalniškimi sistemi, saj lahko poganjajo prav vse aplikacije, pripravljene za platformo x86. Ker gre tu za zdaleč najmočnejši mobilni procesor Snapdragon za osebne računalnike verjamemo, da se bo lahko kosal s klasičnimi procesorji osebnih računalnikov. To pa bi lahko povzročilo pravo revolucijo na tem področju, saj bi ti računalniški sistemi pričeli iz trga izpodrivati klasične prenosnike in to predvsem na račun precej večje avtonomije delovanja.

Novi mobilni procesor Qualcomm Snapdragon 850 temelji na osnovi osmih procesorskih sredic Kryo 385, ki pri polni obremenitvi lahko dosežejo frekvenco delovanja do 2,95 gigahercev. Novost je v primerjavi z modelom Snapdragon 835 za okoli 35 odstotkov zmogljivejša, močnejša pa je tudi vgrajena grafična kartica. Vgrajen modem X20 LTE pa zagotavlja prenos podatkov s hitrostjo do 1,2 gigabitov na sekundo, vgrajena pa je tudi podpora funkcijam umetne inteligence, zaslonom HDR in snemanje vsebin v ločljivostjo do 4K.

Mobilni procesor Snapdragon 850 podjetja Qualcomm je polno združljiv z aprilsko posodobitvijo operacijskega sistema Windows 10, izdelan pa je s pomočjo 10 nanometrskega proizvodnega procesa. Pri tem velja še omeniti, da so se za novi procesor ogreli že številni vodilni proizvajalci osebnih računalnikov, vključno s podjetji Dell, Hewlett Packard in Asus. Kmalu pa verjamemo, da se jim bodo pridružili še drugi.


Prijavi napako v članku