Računalništvo, telefonija
26.05.2016 16:44
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Snapchat vreden 20 milijard dolarjev, a iščejo nove investitorje

Snapchat vreden 20 milijard dolarjev, a iščejo nove investitorje
Snapchat vreden 20 milijard dolarjev, a iščejo nove investitorje

V času petletnega obstoja mobilne aplikacije Snapchat prihodki istoimenskega podjetja iz leta v leto rastejo. Kljub oceni, da naj bi bil Snapchat danes vreden več kot 20 milijard dolarjev, v podjetju spet iščejo investitorje za dodatno financiranje v višini 200 milijonov dolarjev.


Če ste se kdaj spraševali kakšno korist ima lahko aplikacija od uporabnikov, imate zdaj odgovor pred očmi. Kaj pomeni za Snapchat približno 10 milijard ogledov videov dnevno preko njihove aplikacije? Dodatnih 3,5 milijarde dolarjev vrednosti k že tako masivnemu znesku. Razlog za neprestano iskanje novih investicij je dobesedno čakalna vrsta investitorjev, čakajočih pred vrati Snapchata, ki v tem trenutku predstavlja “vroče blago” na področju družbenih omrežij in aplikacij.


Novo financiranje naj bi bilo nadaljevanje 175-milijonskega investiranja s strani podjetja Fidelity Investments” pred približno letom dni, ko je bil Snapchat ocenjen na 16 milijard dolarjev. Poleg podjetja Fidelity so največji podporniki Snapchata Alibaba, Tencent, Savdska investicijska skupina Kongdom Holding, Lightspeed in mnogi drugi.


Za vse tiste, ki verjamejo, da je rast Snapchata zgolj zgodba s kratkim rokom trajanja, ima Snapchat odgovor. V podjetju zatrjujejo, da imajo poslovne načrte za dve ali tri generacije prihodnosti v smislu rasti in razvoja, pa naj si bo to mednarodni trg, širjenje demografije uporabnikov, nove vrste oglaševanja ali druge plačljive storitve in produkti.


Prijavi napako v članku