Telefonija
28.01.2008 10:41

Deli z drugimi:

Share

SMS Donacije

Družba Mobitel in njeni uporabniki s storitvijo SMS Donacije z dobrodelnimi organizacijami in društvi že več let aktivno sodelujejo pri zbiranju sredstev. Od uvedbe storitve je bilo s poslanimi SMS-i zbranih že več kot 600.000 EUR. Družba Mobitel se vsem donatorjem zahvaljuje za izkazano podporo in jih poziva k nadaljnjemu sodelovanju.

Mobitelovi strokovnjaki so aprila 2003 razvili storitev SMS Donacije, prek katere lahko uporabniki prispevajo sredstva dobrodelnim akcijam. Storitev je naletela na izjemen odziv in samo v letu 2007 je bilo na ta način zbranih za skoraj 85.000 EUR denarnih sredstev, vse od uvedbe pa že za več kot 600.000 EUR prispevkov.

SMS Donacije so eden izmed najbolj odmevnih dobrodelnih projektov, ki izboljšujejo življenjske pogoje predvsem deprivilegiranim. Organizirana pomoč šibkejšim, bolnim in iz najrazličnejših razlogov prizadetim uspešno združuje Mobitelovo osnovno dejavnost mobilnih telekomunikacij in družbeno odgovorno delovanje.

Naročniki Mobitel GSM/UMTS in Mobiuporabniki v akcijah sodelujejo tako, da na številko 1919 pošljejo SMS z določeno ključno besedo. S tem sedaj v dobrodelne namene prispevajo 0,95977 EUR, od 1. februarja dalje pa bodo z vsakim poslanim SMS-om izbrani organizaciji podarili 1 EUR. Mobitel sredstva, ki jih uporabniki prispevajo, nakaže dobrodelni ustanovi ter se hkrati odreče vsem prihodkom, povezanih s pošiljanjem sporočil SMS s ključno besedo SMS Donacije. Nase prevzame še produkcijske stroške ter stroške obdelave podatkov in logistike, prispevke pa po odbitju DDV v celoti podari organizaciji, ki ji je SMS-donacija namenjena.

Za SMS Donacije lahko zaprosijo organizacije in društva, ki opravljajo humanitarne in dobrodelne dejavnosti ter so vpisani v Razvid humanitarnih organizacij Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve ali v register humanitarnih organizacij Ministrstva za zdravje.


Prijavi napako v članku