Računalništvo, telefonija
17.12.2012 17:41

Deli z drugimi:

Share

Smešno poceni osebni računalnik Raspberry Pi A ugledal luč sveta

Fundacija Raspberry je pred kratkim ponudila v prodajo cenovno ugodni osebni računalnik družine Raspberry Pi, za katerega je potrebno v prosti prodaji odšteti zgolj preračunanih 19 evrov. Ker je bil ta takoj razprodan, dobo nove zaloge novinca na voljo šele januarja.
Raspberry Pi model A je prevzel lovoriko najcenejšega osebnega računalnika na modrem planetu!
Raspberry Pi model A je prevzel lovoriko najcenejšega osebnega računalnika na modrem planetu!

Fundacija Raspberry je pred dobrimi šestimi meseci sprejela odločitev, da bo v prodajo ponudila novi cenovno ugodni osebni računalnik družine Raspberry Pi, za katerega bo potrebno v prosti prodaji odšteti zgolj preračunanih 19 evrov. Namera fundacije je na srečo naletela na plodna tla, saj je bilo na spletu že mogoče kupiti prve primerke cenovno ugodnega osebnega računalnika Raspberry Pi (model A). Vse zaloge novinca so pričakovano pošle takoj, po nekoliko višji ceni pa ga je mogoče kupiti le še na spletnih prerprodajalnah, kot je na primer eBay (http://goo.gl/zyZH6).

Čeprav je potrebno za novi osebni računalnik Raspberry Pi (model A) odšteti zgolj preračunanih 19 evrov ta ni ravno od muh, saj je opremljen s procesorjem ARM frekvence 700 megahercev, 256-megabajti sistemskega pomnilnika, priključkom USB, režo za pomnilniške kartice SD in video izhodom HDMI. Novost je za nameček nadvse varčna z električno energijo, kar pomeni, da je kot nalašč za vgradnjo v raznovrstne avtomate, robotske sisteme, sisteme za pametne domove in seveda cenovno ugodne večpredstavnostne predvajalnike, saj lahko z njim brez težav predvajamo visokoločljive videoposnetke.

Nove zaloge cenovno ugodnega osebnega računalnika Raspberry Pi (model A) naj bi bili na voljo še pred koncem januarja prihodnjega leta. Novost bo seveda mogoče kupiti tudi pri nas, le da bo treba k maloprodajni ceni prišteti še poštnino, ki pa naj ne bi bila (pre)visoka.


Prijavi napako v članku